Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.

Приемам
ФОРУМ Отговор

solun

Подходящ плуг за трактор Т150

Здравейте колеги, изправен съм пред дилемата какъв плуг да купя за трактор Т150. До сега съм орал с руски плуг 5/35, но ми се струва, че много товари трактора, а и разхода на гориво е голям. Опитвах всякакви настройки на плуга, но не се получава желания ефект. За това реших да си взема плуг 4+1/35-40-45, за да мога да сваля последното тяло, когато е по кална земята. Гледах турските плугове и някакви чешки-Суков. С масивни рами и тела са, но не знам дали са подходящи за моя трактор. Бюджета ми е около 10000 лева за конвенциален навесен плуг. Ако някои има опит с тези плугове, моля да го сподели. Аз зная, че добрите плугове са Кверниланд и Лемкен, но нямам тази финансова възможност. Благодаря на отзовалите се.

dulev

Re: Подходящ плуг за Т150

Турските плугве Масс са 1 към едно с Вогела вземи си за тето 4 тела регулируем да може да го отварш на 4 по 45

tractor7

Re: Подходящ плуг за Т150

Да Масс са дости добри предлагат и 4+1 и от планката може да регулираш дълбочината

iovkito

Re: Подходящ плуг за трактор Т150

При оран с т150 , трябва ли синджирите на рамената на навеса да са обтегнати докрай , както са при транспортно положение с теглич ? Имам турски плуг UNLU , 5 корпусен . Когато десният разкос е стегнат , а левият е разпуснат , за да се регулира плугът при каране в браздата , при вдигането му с навесната система , двете рамена се изкривяват надясно , плугът опира в десния калник на трактора и не се вдига добре , последното тяло леко се влачи по земята и е много дразнещо. Мъчил съм се много , но така и не успях да го регулирам както трябва. След време изкривява оста на плуга и я къса. Може и да е проблем със самия плуг , гледам , че вече ги правят без ос , примерно този е така - . Някой ако може да помогне със съвет , че вече съм сменил 4 оси. Поздрави!

pecata_uzunov

Re: Подходящ плуг за трактор Т150

kolega preporachvam ti plug OVLAC 4+1
Az go karam tochno na T150 i pravi uniklna oran

kograman

Re: Подходящ плуг за трактор Т150

Не се занимавайте с навесни плугове,само мъчат машината.Единствения плуг с които ще ореш на дълбоко и нормален разход е прикачния.Т-150 е измислен като влекач(както и КА 700) в руската армия(по специално летищата).Да правилно сте прочели като влекач.След време откриват и второто му призвани за обработка на земя.
Тези трактори са иделани когато трябва да се издърпа нещо,а не да се влачи на 20см нещо зада него.Намери един прикачен плуг и пробвай,сам ще видиш разликата.

поздрави

pacho77

Re: Подходящ плуг за трактор Т150

когато се агрегатира с навесен плуг , раменете ( хоризонталните ) се събират на средата , и синджирите се кръстосват . обтягат се във вдигнато положение , за да не ти се клати в транспорт . като го пуснеш те се разхлабват . плугът за т-150 трябва да е с висока трета точка на окачване . първите унлу-та ( сега мисля че се казват масс ) бяха с този проблем , но сега ги има специално за т-150 . прикачните са добри , но проблемът им е че им се изменя захватът според съпротивлението и не можеш да направиш поти нищо. полунавесните са по добрият вариянт , но толкова малки са рядкост .

solun

Re: Подходящ плуг за трактор Т150

Благодаря на всички за съветите. Като, че ли клоня към Масс 4+1. Поносим е като цена(9500лв с ддс докаран при мен. транспорт-320км.). И аз съм чувал, че единствения плуг за Т150 е прикачния, но масивите, които обработвам значително биха ме затруднили ( трябва да правя много маневри), за това прецених като по-удачен вариант навесен. Притесняваме третата точка на окачване при Масс, струвамисе, че е много ниско. Докато аз се наумувам, орането ще свърши. Поздрави на всички и успех с оранта.

Bonchev

Re: Подходящ плуг за трактор Т150

http://www.youtube.com/watch?v=OjxI02OB260

georgigg

Re: Подходящ плуг за трактор Т150

между другото т-150 трябва да оре отгоре над брезната а не в брезната защото редукторите на колелата които вървят на високото остават без масло и бърже се скапват,


forum|view_post