Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.

Приемам
ФОРУМ Отговор

Bonchev

Помощ в избора на комбайн

Здравейте, колеги. Решил съм да сменя комбайна, спрял съм се на марката Claas модел Mega 208 II или Lexion 440. Моля за вашето мнение-предимства и недостатъци относно тези две машини, както и кой двигател е по-добър. Ако някой може да изкаже мнение за Massey Ferguson модел след 2000г. ще съм благодарен.rnrnБлагодаря за отделеното време!rn

Galyo

Re: Помощ в избора на комбайн

колега само едно ще ти кажа гледао двигателя да е мерцедес - дава около 100литра по малко от другите

toko1

Re: Помощ в избора на комбайн

Вярно е мерцедес мотора гори 30% по малко от катер пиляр,от личен опит знам имамги с двата мотора.УСПЕХ

stan288

Re: Помощ в избора на комбайн

Колега точно 440 не си купуваи всичките са с перкинс мотор най добре да е с мерцедес.

Mdriver

Re: Помощ в избора на комбайн

Според мен първо трябва да прецениш колко декъра смяташ да жънеш с този комбайн.Иначе като производителност и двете комбайни за който си споменал са в един клас. Мегата е със Мерцедес мотор докато Лексиона мисля ,че са със Катерпилар и Мерцедес има ги и в двата варианта но може и да се бъркам. Аз лично мислих да си купувам Мега 208 но го отложих за догодина.Специално за 208 съм чувал само добри отзиви. Колеги които работят с такива комбаини са много доволни от разхода им на гориво. На бяла жътва добив около 450кг със сечката им изразходва 0.9л/дка. Това го подтвърдиха 4 колеги с които съм говорил.

Bonchev

Re: Помощ в избора на комбайн

Благодаря Ви колеги, че отделихте част от своето време, вдигам тост за здравето на всички ония които ми отговориха, живи и здрави . Наздраве ! И след като подхванахте темата за двигателите, кажете кой е по-сполучлив OM 366 A - слаган на Mega 208 до 99г. или OM 441 A - слаган след 99г. До колкото знам вторият е V - образен...

Mdriver

Re: Помощ в избора на комбайн

След 1999г. Мегите ги водят второ поколение и имат малки разлики спрямо тия от преди 99г.За двигателите незнам , но според мен след 99г трябва да са по-добри от тези преди това. Винаги нещо по-следващо е по-добро , защото са си открили грешките и са го доогледали. Аз лично ще взимам след 1999г.

ivo__2

Re: Помощ в избора на комбайн

http://www.konedata.net/claas_mega.htm

Bonchev

Re: Помощ в избора на комбайн

Колеги, кажете нещо за Лексиона 440-притеснява ме многото електроника, докато Megата е по-упростена. Иначе за мотора всеки който питам казва да е с Мерцедес .

dulev

Re: Помощ в избора на комбайн

Лексиона е по продуктивна машина прави по=вече декари НО
има доста по-скъпи части проблеми с електрониката и неможе всеки да го ремонтира


forum|view_post