Здравейте колеги,трябва да се оборудвам с трактор и за употребяван съм направил избора,но сега искам и да получа информация за нов. Пускам документи за 4.1 и трябва да се спра на модел. Имам 100на дка рози,лавандула,лешници и вишни ще садя. Мисля да разширявам и с люцерна за напред,общо взето не ми трябва много мощен,няма да ора като при едногодишниците,трябва ми за пръскачка,брана,култиватор,косачка,балирвачка евентуално.

50-80 к.с. ми е диапазона,като съм се ориентирал към ландини,ню холанд,зетор или нещо от типа,но да не надвишава 30-35 000 евро.

Ще се радвам да получа препоръки и предложения от запознатите,като надеждност на машините,експлоатационни разходи,поддръжка,разходи и пр. все неща,които ни интересуват всички. Това,че тия модели съм разгледал,не значи,че не приемам предложения и за други. Мислих Кубота,но първо,че са скъпи,второ,че са по-специализирани в малките трактори. Турските гледам са евтини,но като надеждност не знам как са. Общо взето всички мнения ще ги вземам предвид.