Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.

Приемам
Сорс ООД Иформация за контакти:
Град: София
Телефон: +359 887071161
Сайт: www.sors.bg

Дейността на фирма Сорс ООД е съсредоточена в областта на търговията с машини за подготовка, преработка и опаковане на пресни плодове и зеленчуци. Ние се грижим за плодовете и зеленчуците след прибирането им до достигане на готов търговски вид на ниво краен клиент.

 

Има няколко етапа, през които трябва да преминат голяма част от плодовете и зеленчуците, за да са годни за транспортиране и да достигнат крайния клиент в най-добрият си вид. При етапа на охлаждане, непосредствено след прибиране на продукцията, се цели понижаване на температурата на продукта до +2 °С, което увеличава живота му с до 2 седмици в зависимост от продукта. Тази интервенция се извършва от Хидрокулери, които обливат продукта с изстудена вода, в резултат на което температурата на плода около костилката се понижава до +2 °С. През последните няколко години Хидрокулерите масово се използват за охлаждане на череши, тъй като този плод е силно чувствителен на атмосферните условия и удължаването на живота му с една седмица е от изключителна важност. След като съответният продукт е охладен, преди да бъде подходящо пакетиран, трябва да бъде сортиран и калибриран. Зеленчуците и плодовете се сортират, за да се осигури използването им за най-подходящи цели и за да се получи по-висококачествена продукция. Така например еднакви по размер кореноплодни зеленчуци и картофи от един и същ сорт при варене достигат за едно и също време кулинарна готовност. При черешите например сортирането е от значение най-вече за търговския вид и по-лесното и доходоносно пласиране на продукта. При сортирането се отстраняват всички екземпляри, негодни за консумация – недоразвити, зелени, загнили, наядени от вредители или нападнати от болести. Калибрарането определя различни групи по размер и цвят. Най-простият начин е ръчният, като се използват или специални халки, или калибровъчни шаблони. В момента съвременните метод за калибраране на плодове и зеленчуци по размер и цвят използват оптично (електронно) измерване, като за сортирането по размер се използва корелацията между геометричните размери на плода и неговото тегло. Когато говорим за пресни плодове и зеленчуци опаковането им преди експедиция е също много важен етап. Добре опакованите и палетизирани продукти ви гарантират, че при транспорта те ще достигнат цели крайния клиент. От друга страна пакетирането в малки разфасовки повишава вашата доходоносност от продажбата на продукцията, за която сте се старали месеци наред преди да достигнете този последен етап.

firms|firmBySlug