Ursus в Пазарджик

Намерени са 0 резултати на 1 страници
Ursus Factory е полски производител на селскостопански машини. Седалището му е в Люблин. Стартира дейността си през 1893 г. във Варшава. Oснователи  на компанията са трима инженери и четирима бизнесмени.

В самото начало Ursus се занимават с производството на двигатели. Не след дълго обогатяват продуктовата си гама с товарни автомобили и метални профили.

Световната финансова криза през 1930 г. води до национализиране на фабриката от полския производител на оръжия и превозни средства Państwowe Zaklady Inżynieryjne. Започват да се произвеждат военни трактори, заедно с друга техника с военно приложение.

След края на войната фабриката Ursus възстановява своята дейност. Първият й трактор е копие на немския предвоенен Lanz Bulldog. Впоследствие продуктовата гама се разнообразява с модели с дизайн Zetor.


Модернизиране


През 60-те години на 20 век Полша има нужда от трактори, но моделите на Ursus не отговарят на изискванията. Това налага модернизиране и сключване на споразумение с Чехословакия за доставката на части. Като резултат с общите усилия на двете страни годишно се произвеждат до 120 000 бройки.

Модернизацията на производствения процес естествено върви ръка за ръка с проектирането на нови модели машини.


Седалището в Люблин


През 2011 г. се случва ключова промяна в историята на Ursus. Компанията се премества в град Люблин и стартира производството на ново поколение машини.


Характеристики:


•    Високо качество на изработка;
•    Надеждност;
•    Модерен дизайн;
•    Производителност;
•    Маневреност;
•    Опция за агрегиране с различен инвентар.
 
Виж още