Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

11 хил. евро трябва да върне България на ЕК заради нередности в земеделието

11 хил. евро трябва да върне България на ЕК заради нередности в земеделието

снимка: www.tractor.bg

България трябва да върне на Европейската комисия 11 000 евро заради „неспазване на сроковете за плащане” в областта на земеделието.

Страната ни е включена в списък от 20 страни, които трябва да върнат общо 346,5 млн.евро на Брюксел, съобщават информационните агенции. Всички те са нарушили европейските правила и процедури за контрол на земеделските разходи и затова трябва да върнат обратно в бюджета на ЕС разходените средства.

Длъжници на най-големите суми са Гърция, Полша и Испания. Този път България е сред страните, които са глобени с най- малката сума. Конкретно за страната ни нарушението е заради неспазване на сроковете за плащане.

Гърция трябва да върне 105,5 милиона евро заради установени „недостатъци” в системата за контрол при отглеждането на памук и 18,5 милиона евро за „сериозни и постоянни недостатъци” в контрола на помощите за земеделско развитие и суровини и 8,3 милиона евро за нерегламентирани площи.

Полша е глобена с 92 млн. евро заради “различни слабости” в периода 2006-2007 г. Бюджетът на Испания ще олекне с 47.5 млн. евро заради “нередовни цени и слабости в контрола на производството на плодове и зеленчуци”. Сред останалите страни в списъка са : Белгия, Кипър, Дания, Естония, Германия, Финландия, Франция, Великобритания, Унгария, Ирландия, Италия, Люксембург, Холандия, Португалия, Словакия и Швеция – те трябва да върнат по-малко суми на еврокомисията.

Коментирайки решението еврокомисарят по земеделието и развитието на селските райони Дачиан Чолош заяви: "Този инструмент продължава да бъде много важен, гарантирайки, че държавите-членки осигуряват достатъчно контрол, за да се гарантира, че парите на данъкоплатците се изразходват подходящо".

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug