150 комбайна са продали Бултрекс за 2 години и половина

150 комбайна са продали Бултрекс за 2 години и половина
Руската компания за комбайни - “Ростелмаш” е увеличила дела си на българския пазар от 41 на 49 % за десет месеца. На среща на ръководството на руската компания с представителството й в България – “Бултрекс” е отчетен ръст от 8% за последните 10 месеца. Директорът на дилърския център на “Ростелмаш” в България “Бултрекс” - Иван Попов посети централата на руската компания, където бяха обсъдени постигнатите до момента резултати и набелязани насоки за партньорство за следващия селскостопански сезон – 2007 – 2008 година. 

Броят нови комбайни, доставени в България за тези десет месеца, е 29, очаква се в близките дни да бъдат изпратени още пет комбайна. Общо от 2004 година насам броят на внесените руски комбайни е около 150. “Бултрекс” очаква повишен интерес към машините за прибиране на реколтата и на предстоящото изложение в Добрич от 28 август до 1 септември.

По думите на Иван Попов, комбайните на “Ростелмаш”по своите технически параметри не отстъпват на западните, а по цена са далеч по-атрактивни за земеделските производители. 

Към момента продажбите на ДОН 1500 и Вектор са приблизително 50 към 50% на родния пазар. Повишен интерес българските зърнопроизводители проявяват към най-новия модел на Ростсельмаш - ACROS 530, който официално ще бъде представен по време на селскостопанското изложение в Добрич идната седмица.