25 години трактори Magnum отбеляза CASE IH на изложението EIMA 2012

  • 10.10.2021 6:12
  • 1218
  • 0
  • Новини
25 години трактори Magnum отбеляза CASE IH на изложението EIMA 2012

25 години трактори Magnum отбеляза CASE IH на изложението EIMA 2012, което се проведе в Болоня, Италия.

 

От 1987-а година насам, тракторите Magnum поставиха нови нива на стандарти за мощност, и производителност, а комфорта на техните кабини се превърна в легенда за цялата индустрия в тракторостроенето.

 

По случай сребърната годишнина на щанда на CASE IH бе показан сребрист модел Magnum 340 Efficient Power, оборудван с новия двигател FPT Cursor - покриващ еко-нормите Tier 4A. Той е 6 цилиндров, Common Rail, обемът му е 8,7 литра с турбо-интеркуулер и има максимална мощност от 389 к.с. При 1800 об./мин. ( ECE R 120 ).

 

Юбилейният модел трактор Magnum впечатли посетителите на щанда на CASE IH със своята нова интегрална Power Shift трансмисия с 23 предни и 6 задни предавки, както и с мощната си навесна система, която има капацитет от 10 200 кг.


На изложението EIMA бе представен и новия модел CASE IH Magnum 370 CVX. Този трактор е с 8,7 литров двигател CASE IH Fiat Power Train. Максималната му мощност е 409 к.с. при 1800 об./мин. Magnum 370 CVX има абсолютно нова трансмисия, която е с 2 съеденителя. Това, което определено може да се каже за тази машина е, че тя е по-голяма от Full-Powershift версията и основната причина е трансмисията. Голямо предимство са и новите по-големи гуми размер R1W. Те осигуряват по-добра скорост и сигурност на пътя и по-малко утъпкване на почвата в полето. Хидравличната система на новия Magnum 370 CVX се осигурява от помпа с капацитет от 250 л./мин. и има 6 хидравлични клапана. Товароподемността на навесната система е 8,5 тона.

 

На щанда на CASE IH бяха представени и новите модели компактни трактори от легендарната серия Farmall. За първи път пред публика бе показан най-мощния от „C"серията трактор - CASE IH Farmall 105 C, който е подходящ за животновъдните ферми. Със своите 105 к.с. мощност и относително ниско тегло, той е подходящ и при отглеждане на специфични култури. Тракторът разполага с впечатляваща маневреност и хидравлични характеристики, а също превъзходна видимост към основните работни зони.

 


Новият модел CASE IH 115 U Pro беше представен на изложението като изцяло нова разработка + предна навесна система,  проектиран да бъде подходящ както за малки стопанства, така и като помощен трактор в по-големи стопанства. В допълниение на новия дизайн, Farmall U серията трактори са оборудвани с изцяло нов 3,4 литров двигател с Common Rail система за впръскване на горивото, турбокомпресор с интеркупер и EGR система за обработка на изгорелите газове. За да отговори на Tier 4 изискванията за вредни емисии инженерите на Case IH са взели решение да изполват система за външна рециркулация на отработените газове (EGR), като затова използват дизелов катализатор и филтър за твърди частици.

 

Трансмисиите при новата "U" серия могат да бъдат съобразени в съотвествие с предназначението на трактора, като трансмисията 12х12 с Powershutlle е стандарт за всички модели. Като опция се предлага трансмисия 24х24 с Powershutlle и трансмисия 20х20 Powershutlle с пълзящи предавки.


Налице са допълнителни подобрения в задната част на трактора. Максималния капацитет на повдигане на навесната система с електронен контрол е до 5400 кг, като всички функции могат да бъдат лесно управлявани само от един бутон. Предната част на Farmall U също е изцяло преработена, като това позволява монтаж на предна навесна система. Подобреното управление и подобрената производителност на навесната система свежда до минимум натоварването на предния мост.

 

Подробна информация, технически характеристики и цени на новите модели трактори CASE IH можете да получите от официалният представител у нас - Тайтън Машинъри България АД.

 

CASE IH Magnum 370 CVX - AFS

 

CASE IH Magnum 340 - 25 years

© 2012 Трактор.БГ - текст, снимки и видео