25 години трактори Magnum отбеляза CASE IH на изложението EIMA 2012

25 години трактори Magnum отбеляза CASE IH на изложението EIMA 2012

25 години трактори Magnum отбеляза CASE IH на изложението EIMA 2012, което се проведе в Болоня, Италия.

 

От 1987-а година насам, тракторите Magnum поставиха нови нива на стандарти за мощност, и производителност, а комфорта на техните кабини се превърна в легенда за цялата индустрия в тракторостроенето.

 

По случай сребърната годишнина на щанда на CASE IH бе показан сребрист модел Magnum 340 Efficient Power, оборудван с новия двигател FPT Cursor - покриващ еко-нормите Tier 4A. Той е 6 цилиндров, Common Rail, обемът му е 8,7 литра с турбо-интеркуулер и има максимална мощност от 389 к.с. При 1800 об./мин. ( ECE R 120 ).

 

Юбилейният модел трактор Magnum впечатли посетителите на щанда на CASE IH със своята нова интегрална Power Shift трансмисия с 23 предни и 6 задни предавки, както и с мощната си навесна система, която има капацитет от 10 200 кг.


На изложението EIMA бе представен и новия модел CASE IH Magnum 370 CVX. Този трактор е с 8,7 литров двигател CASE IH Fiat Power Train. Максималната му мощност е 409 к.с. при 1800 об./мин. Magnum 370 CVX има абсолютно нова трансмисия, която е с 2 съеденителя. Това, което определено може да се каже за тази машина е, че тя е по-голяма от Full-Powershift версията и основната причина е трансмисията. Голямо предимство са и новите по-големи гуми размер R1W. Те осигуряват по-добра скорост и сигурност на пътя и по-малко утъпкване на почвата в полето. Хидравличната система на новия Magnum 370 CVX се осигурява от помпа с капацитет от 250 л./мин. и има 6 хидравлични клапана. Товароподемността на навесната система е 8,5 тона.

 

На щанда на CASE IH бяха представени и новите модели компактни трактори от легендарната серия Farmall. За първи път пред публика бе показан най-мощния от „C"серията трактор - CASE IH Farmall 105 C, който е подходящ за животновъдните ферми. Със своите 105 к.с. мощност и относително ниско тегло, той е подходящ и при отглеждане на специфични култури. Тракторът разполага с впечатляваща маневреност и хидравлични характеристики, а също превъзходна видимост към основните работни зони.

 


Новият модел CASE IH 115 U Pro беше представен на изложението като изцяло нова разработка + предна навесна система,  проектиран да бъде подходящ както за малки стопанства, така и като помощен трактор в по-големи стопанства. В допълниение на новия дизайн, Farmall U серията трактори са оборудвани с изцяло нов 3,4 литров двигател с Common Rail система за впръскване на горивото, турбокомпресор с интеркупер и EGR система за обработка на изгорелите газове. За да отговори на Tier 4 изискванията за вредни емисии инженерите на Case IH са взели решение да изполват система за външна рециркулация на отработените газове (EGR), като затова използват дизелов катализатор и филтър за твърди частици.

 

Трансмисиите при новата "U" серия могат да бъдат съобразени в съотвествие с предназначението на трактора, като трансмисията 12х12 с Powershutlle е стандарт за всички модели. Като опция се предлага трансмисия 24х24 с Powershutlle и трансмисия 20х20 Powershutlle с пълзящи предавки.


Налице са допълнителни подобрения в задната част на трактора. Максималния капацитет на повдигане на навесната система с електронен контрол е до 5400 кг, като всички функции могат да бъдат лесно управлявани само от един бутон. Предната част на Farmall U също е изцяло преработена, като това позволява монтаж на предна навесна система. Подобреното управление и подобрената производителност на навесната система свежда до минимум натоварването на предния мост.

 

Подробна информация, технически характеристики и цени на новите модели трактори CASE IH можете да получите от официалният представител у нас - Тайтън Машинъри България АД.

 

CASE IH Magnum 370 CVX - AFS

 

CASE IH Magnum 340 - 25 years

© 2012 Трактор.БГ - текст, снимки и видео