Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

27 000 селскостопански машини ще прибират реколтата

27 000 селскостопански машини ще прибират реколтата

Опазването на посевите е една от основните дейности на Националната служба за пожарна безопасност и защита на населението, съобщи зам. - директорът на службата комисар Асен Игнатов. 

Организацията по опазването на житните култури започва през ранна пролет със събирането на данни за видовете насаждения и разположението им. Изготвят се оперативни карти на районите . Уточняват се близките водоизточници и подстъпи, за да се действа адекватно при пожар. В момента текат проверки за пожарната безопасност на техниката. 

Тази година в жътвената кампания ще се включат 27 000 селскостопански машини . По-голяма част от техниката вече е проверена по отношение на техническа изправност и пожарна безопасност. Машините, които отговарят на изискванията за пожарна безопасност , са обозначени със специални стикери. 

Потенциална опасност за пожар при зърнените култури са сухите растителни остатъци в близост. В тази връзка е и дейността по почистване на тревните ивици край пътища, ЖП-линии, полоси под водопроводите. Проверяват се и трасетата за високо напрежение, за да се избегне досег със земеделските машини. 

При стартиране на жътвата започва и пряк контрол от нашите служители за спазването на изискванията за противопожарна безопасност. Сериозен проблем е подпалването на стърнищата след жътвената кампания, каза още комисар Игнатов. Санкциите, които се налагат на нарушителите, достигат до 500 лв. 

Снимка: Selo.BG Фотоалбум

Коментари
Живко
на 21.01.2011 12:29:39
Хубав трактор,ама кога ще е в България и каква ще му е цената.
людмил
на 22.01.2011 09:35:50
Трактора от лятото е в Бьлгария,цената е доста добра.
анонимен
на 09.06.2011 23:40:34
[:girl:][:king:][photo][:driver:][:love:][:cheers:][love][lud][stars][partners]
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug