5 основни критерия при избора на сеялка  

Кое е най-важното, което трябва да имате предвид при избора на сеялка?

5 основни критерия при избора на сеялка  

Съвременната и качествена сеитба е основополагаща за щедрата реколта. Важно е оборудването, което планирате да използвате, да бъде надеждно, производително и да подхожда за работните условия. 

 

На вниманието на фермерите, които планират да инвестират в закупуване на сеялки тази година припомяме 5 важни критерии, които не бива да подценявате: 

 

1/ Техническите характеристики 

Ориентири са тягата на тракторите, размерите на нивите и срокове, които сте планирали за сеитба. Трябва да отчетете, че на ефективността и скоростта на провеждане на сеитбените работи влияят не само ширината на захвата на сеялката, но и максималната работна скорост за формирането на сеитбено ложе. 

 

2/ Функционалността 

Тя може да е строго индивидуална. Затова при избора на сеялка, трябва предварително да определите за какви операции смятате да я използвате. Трябва Ви специализирана техника за сеитба на растения или комплексно оборудване? В единия случай може да е удачен избор дискова сеялка, а в другия – сеитбен комплекс от култиваторен тип.

 

3/ Внасянето на торове 

Планирате ли да торите почвата на един ход с техниката по време на сеитба? Обърнете внимание на комплексните продукти на пазара. По този начин ще повишите ефективността на работа на полето. 

 

4/ Топографията на обработваемите площи 

Наличието на хълмове и други неравности по релефа изискват от земеделските производители да се насочат към сеялки, които имат функцията да се адаптират към него. 

 

5/ Сухотата на почвата 

Ако почвата на нивата редовно става твърда и суха, може да се наложи да засаждате културите на по-дълбоко, за да се развиват във влажна почва. В такъв случай обърнете внимание на дисковите агрегати. 

Добави коментар