AGCO пусна на пазара червени зърнокомбайни Challenger

AGCO пусна на пазара червени зърнокомбайни Challenger

 

 

Американската корпорация AGCO пусна на пазара червени зърнокомбайни Challenger.

 

 

Първата подобна серия комбайни Challenger оцветени в червено, вместо в традиционните жълти нюанси, бяха пунсати при джоинт внечър производство през 2009-а година между AGCO и руската компания NEFAZ. Червените комбайни Challenger бяха на базата на модела 647.

 

 

В момента комбайните Challenger, Massey Ferguson, Fendt и Laverda се произвеждат в завода на AGCO в Бреганце, Италия, който отскоро е собственост на американската корпорация.

 

 

Заводът на AGCO в Италия е един от най-модерните за производството на комбайни в Европа. Сериозен отличителен белег е това, че тук се произвеждат всички нужни компоненти - от парче метал, и на практика няма внос на най-важните компоненти при производството на комбайни от подизпълнители. По този начин от AGCO имат възможността да държат контрола на качеството здраво в своите ръце.

 

В завода в Северна Италия, oсвен всички модели Laverda се произвеждат комбайни FENDT, Massey Ferguson, Challenger  от средния клас. Те са предназначени за пазара в Европа, Африка и Близкия Изток.

 

FENDT-Laverda