AGCO разширява бизнеса си с резервни части с придобиването на Sparex Holdings

AGCO разширява бизнеса си с резервни части с придобиването  на Sparex Holdings

Световният лидер гигант в производството на селскостопанска техника, AGCO, купува Sparex Holdings и дъщерните дружества на компанията от Rubicon Partners Industries LLP за 53 милиона паунда. AGCO, името което свързваме с марките Massey Ferguson, Valtra, Fendt и Challenger, вече е притежател и на Sparex.



Sparex е добре известна компания, независим дистрибутор на резервни части и аксесоари за сервизно обслужване на трактори. Базата на компанията е в град Ексетер, Великобритания, с представителства в 17 страни и износ за 75 държави, включително и България.



Купуването на Sparex ще позволи на AGCO да разшири своето поле на дейност и по този начин ще осигури на клиенти по-широка гама продукти и услуги. От AGCO поясниха, че Sparex ще продължи да работи независимо и да използва съществуващите си разработени дистрибуционни канали.


Очаква се сделката да приключи до края на годината. Това не е първата компания, производител на селскостопанска техника, която купува английска фирма-дистрибутор на резервни части. Припомняме, че през 2001 John Deere купи Vapormatic.

 

© Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!