АГРА 2015, Винария 2015 и Фудтех ще се проведат заедно през Март

АГРА 2015, Винария 2015 и Фудтех ще се проведат заедно през Март
Mеждународните изложби АГРА, Винария и Фудтех ще се проведат заедно през 2015 година, съобщиха от Международния панаир в Пловдив. Промяната се прави по желание на фирмите изложители от трите сектора, тъй като имат общи маркетингови интереси. Очаква се комбинацията от седем силни изложения да привлече повече посетители специалисти и мениджъри, защото ще покаже пълна панорама на важна част от икономиката, с която са свързани очаквания за увеличаване на износа.
 
Международната селскостопанска изложба АГРА, Специализираната изложба „БиоАгра“,  Международната изложба за винарство и лозарство „Винария“ и  Международна изложба за храни, напитки, опаковки, машини и технологии „Фудтех“ ще се проведат от 4 до 8 март 2015 година. По същото време в Панаира ще има още три прояви:  Международна изложба за оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти „Хорека Пловдив“, Изложба на висококачествени италиански храни и вина „Вкусовете на Италия“ и Международна изложба за пчеларство „Апи България“. Така се дава възможност на производители и дистрибутори от над 170 бранша да демонстрират своите изделия пред широка  публика. 
 
Паралелното организиране на седемте изложения има за цел да представи иновации за производството на селскостопански изделия, екопродукти, храни, вина и напитки, както и нови инструменти за маркетинг. Обхваща се целият цикъл, включващ  методи за  обработване на земята и отглеждане на лозя, нови сортове растения и породи животни, оборудване за ферми, гарантиращо високо качество на суровините, технологии и техника за тяхната преработка  в хранителната и винарската индустрия, опаковки за готовите продукти и предлагането им в магазини, заведения и хотели. 
 
Програмата на Международен панаир Пловдив за 2015 г. продължава с    Дните на семейството, хобито и модата.  Международната изложба „Природа, Лов, Риболов“, Специализираната изложба „Цветна пролет“ и Изложбата на общините ще бъдат в дните от 25 до 29 март. Четвъртото издание на Европейския панаир на предприятия и кооперации от социалната икономика се организира от 26 до 29 март. Международното изложение за фризьорство, козметика, грим и парфюмерия „Италиански фестивал на красотата и прическата“ е от 27 до 29 март, а международните киноложки и фелиноложки изложби – на 28 и 29 март. 
 
Международният панаир на тренировъчните фирми „ТФ фест“ е планиран за 23 и 24 април. Нова проява в календара на националния изложбен център е Международният общински панаир „Некспо“, който ще се проведе в периода 13-15 май. По същото време ще се състои Международната изложба за печатна комуникация „Принком“. На 20 юни отново ще отвори врати изложението за автомобилни части „Косер експо“.
 
Международният технически панаир продължава от 28 септември до 3 октомври. В рамките на деловия форум за инвестиционни стоки и технологии се провежда десет специализирани изложби, обхващащи   управлението на водите,  транспорта и автосервизното оборудване,  електрониката и електротехниката, енергетиката,  информационните технологии, минната индустрия, машиностроенето, строителството, химическата промишленост и производството на автомобили.  
 
В края на октомври са Специализираната изложба „Цветна есен“ (21-25.10.), Международната изложба за медицина, стоматология и фармация „Медикус, Денто, Галения“ (22-24.10.), Международният панаир на колекционерите „Булколекто“ (23-25.10.) и Международните киноложки изложби с финали за Световната киноложка купа (24-25.10.).