Agri 4.0: Българското земеделие става все по-модерно

Agri 4.0: Българското земеделие става все по-модерно

 

За мен приоритет са иновациите и цифровизацията. И пред вашата камера за първи път казвам, че получихме одобрение на нашия хъб AgroHub BG, да участва в надпреварата за Европейски цифров иновационен хъб.

 

Това е одобрение на първа фаза пред Министерството на икономиката. Много съм щастлива, защото това ще даде достъп до цифрови технологии на всички наши земеделски стопани. Това каза за Агри.БГ председателят на Института за агростратегии и иновации Светлана Боянова. 

 

 

Предстои втората фаза - тя ще е по-трудна и по-тежка. Ако Европейската комисия го одобри - ще имаме български цифров европейски иновационен хъб, добави експертът.

 

Цифровизацията и иновациите са едни от амбициозните цели заложени в новата Обща селскостопанска политика (ОСП) и тема, която се дискутира по време на заседанията на Тематичната работна група, която обсъжда стратегическия ни план. 

 

Засега няма насрочена дата за заседание на ТРГ, обяви Боянова, която е член на групата. 
“Предполагам, че със смяната на властта и със служебния кабинет, приоритетът е изборите. И предполагам, че заседание ще има след изборите”, добави експертът.

 

Още от разговора - вижте във видеото. 

 

Следете темата и на cap4us.agri.bg

Добави коментар