Агритехника 2013: Monosem представя Monoshox NG Plus M за сеитба при висока скорост

Агритехника 2013: Monosem представя Monoshox NG Plus M за сеитба при висока скорост

При големите площи, характерни за нашето земеделие, повишаването на работната скорост на сеитба е жизнено необходимо за спазване на агротехническите срокове, като това не трябва да става за сметка на качеството на сеитба. Решение на този проблем ще демонстрира MONOSEM на щанда си на Агритехника 2013 чрез новата гама сеещи секции, наречени Monoshox® NG Plus M.

 

Monoshox®.EU окачване с амортисьор
Само увеличаването на натиска върху почвата не е достатъчно, за да се поддържа високо качество на засяване при по-високи скорости (регулиране на дълбочина, разстояние и притискане на семената). Затова MONOSEMразработи истинско окачване за сеещите секции: Monoshox®.EU. Като при всяко добро окачване и тук са комбинирани пружини с амортисьор, специално създадени за монтиране към сеещата секция. По време на работа двете натегнати пружини поддържат и притискат сеещата секция върху почвата, а амортисьорът поема вибрациите. Точността и равномерността на дълбочината на засяване остават оптимални.

 

Широк паралелограм с бърза настройка на натиска

Новият паралелограм за сеещата секция Monoshox® NG Plus Mе снабден с две регулируеми пружини. Чрез бързата и лесна настройка на натиска, който те упражняват, се стабилизира работата на сеещата секция при високи скорости и сеялката чудесно се справя със сеитбата, независимо от състоянието на полето.

MonoV® анкерлесен за смяна

Патентованата системаMonoV® за бърза смяна на анкера, оформящ V-образната бразда, позволява бързо адаптиране на сеялката към различни почвени условия. При традиционните сеялки с дискове, анкерът е достъпен единствено чрез сваляне на дисковете и опорните колела. С новия бързо-сменяем патентован анкер MonoV®вече не се изискват инструменти и той се поставя много бързо, лесно и сигурно. За прецизно полагане на семената на еднаква дълбочина от особено значение е вида на анкера. Предлагат се два вида анкери: дълъг - за нормални условия и дълъг с къси крила – за сеитба на плитко и/или в сухи почви.

 

Задни притъпкващи колела – лесна регулировка
Новата сееща секцияMonoshox® NG Plus M е оборудвана със задни притъпкващи колела, които могат лесно да се настройват посредством лостове. Десният лост позволява бързо и прецизно регулиране на натиска на задното притъпкващо колело върху почвата (20% по-голям натиск). Левият лост е за регулиране ъгъла на разположение на притъпкващите колела спрямо почвените условия.


 

Резултатът от многогодишни подобрения и изпитания на стотици сеялки в различни държави - новият Monoshox® NG Plus M предлага изключителното качество на сеитбата смарка MONOSEM при висока работна скорост.


За повече информация търсете официалния дилър на MONOSEM сеялки и култиватори за България ОПТИКОМ ООД, www.opticom-bg.com.

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!