Агритоп е винаги с най-доброто решение

Вижте предимствата на Weidemann и Joskin отблизо

Агритоп е винаги с най-доброто решение

МАШИНИ С ВИСОКА СТЕПЕН НА МАНЕВРЕНОСТ И ЗДРАВИНА НА ДОСТЪПНА ЦЕНА 

 

Сила и гарантирана надеждност. Изключителна здравина и икономичност. Всички тези качества са присъщи на немските товарачи Weidemann, които са незаменим помощник на фермерите.


На щанда на Агритоп, по време на международното изложение БАТА АГРО 2019 в Стара Загора, екипът на Трактор.БГ разгледа отблизо надеждните машини и научи защо товарачите  Weidemann са винаги най-доброто решение.

 


„Акцентите тази година на БАТА 2019 основно се опитваме да промотираме един от нетолкова познатите модели Weidemann Т5522, тъй като последните няколко години имахме много голям ръст в продажбите на моделите Т4512.Този модел Т5522 е малко по-голям, тъй като изискванията на фермерите са за малко по-голяма височина на повдигане и малко по-голяма мощност на самата машина. Т5522 се характеризира с това, че повдигането е 5,50 м. И повдига 2,200 тона, за разлика от по-малкия товарач Т4512, който вдига 4,50 м. и повдига 1,200 тона. Определено самите фермери сами започнаха да се интересуват за малко по-големите машини, може би с оглед да свършат по-бързо работата в стопанствата си“, каза Момчил Тасков, търговски мениджър на Агритоп.


Т5522 е оборудвана с новия джойстик, като всички функции се извършват от него.

В долната му част се намира копче, чрез което се блокира диференциал. Тази машина е оборудвана с т.нар Vertical Lift System, която е патентована от Weidemann.

 

При включен VLS режим на работа операторът може едновременно да повдига и разпъва стрелата, работният инструмент се повдига в абсолютно хоризонтално положение. С едно даване назад на джойстика, операторът може едновременно да разпъне стрелата назад и нагоре. А с даване напред на джойстика – стрелата се събира и пада надолу. Опцията може да бъде включвана и изключване от самия механизатор. Машината е оборудвана с 50 к.с двигател на Perkins, дисплеят е електронен, като на него се показва и графика за претоварване на машината, както и възможност за автоматична смяна на работните инструменти. Този модел отлично се справя в средни и големи животновъдни стопанства, и средни зърнопроизводствени бази.

Ниският център на тежестта му дава ненадмината стабилност и максимално сигурно движение при неравни терени. 


„Всички машини, които предлагаме са оборудване с автоматично сменяне на инструментите, от гледна точка на пестенето на време. Определено разходът на гориво е доста нисък. Задвижванията на машините на Weidemann стават на база на кардан от задния към предния мост. И затова не ни трябват чак толкова конски сили, както е при някои от конкурентите ни – големи двигатели, които пък водят и до увеличаване на разходите“, обясни експертът.

 


Агритоп предлага цялата гама машини на немския производител, с които лесно успява да задоволи нуждите, както на малки, средни, така и на големи стопанства.


„Моделът до който се намирам е 1260 – един от моделите, с които преди 13 години стартирахме продажбата на тези машини в България. 


Тази машина е с много малки размери – 90 см от гума до гума, 35 к.с мотор, 4х4 задвижване, като предимството при нея е, че има малък радиус на завиване, тъй като машината се чупи по средата. Другото предимство е този шарнирен болд, който е по средата на машината и може да имаме отклонение до 13% от предния до задния мост, без да имаме проблем със самата машина. Освен това машините Weidemann са прахово боядисани, което означава, че боята е изпечена в камера и това ни дава много голямо предимство от гледна точка на много агресивната среда, в която работят тези машини.


Малко по-малкия модел, който е до 1260 е 1140, който е най-малкият модел въобще от производството на Weidemann. Той е с 25 к.с мотор, хидростатично задвижване и пак е 4х4. При него е още по-малък радиуса на завиване и икономията на гориво е още по-ниска. При тези машини основно се акцентира на самата широчина, тъй като са много тесни и могат да влизат във всякакви помещения. Отделно самите кабини могат да бъдат демонтирани и тогава машината става още по-ниска, от порядъка на 1,70 см. може да влезе в помещение, с широчина 90 см“, обясни Тасков.


Всички модели Weidemann можете да закупите при най-изгони условия на финасиране, които предлага Агритоп.

 

 

В СЕЗОНА НА ЖЪТВАТА

 

Трактор.БГ разговаря с Том Годет, търговски мениджър за България в JOSKIN, който представи техника за успешна жътва.


„В България жътвата скоро ще започне, в тази връзка представяме няколко решения за успешна и продуктивна работа. Намирам се пред ремаркето на JOSKIN Tetra-Cap, които са специализирани за транспорт на зърно. Предлагаме и други наши модели като Tetra-Space и Delta-Cap. Освен това имаме модели, специално пригодени за транспорт на силаж – SILO-SPACE, както и мултифункционалното ни ремарке Drakkar. Имаме широко портфолио с машини, подходящи за транспорт на зърно, силаж и оборска тор. Нашите машини са надеждни, те са изцяло галванизирани и същевременно олекотени. Те са с много дълъг експлоатационен живот. Всичко това гарантира на нашите клиенти една много рентабилна,  икономически изгодна инвестиция и бързина в прибирането на реклотата.


Другите машини, които JOSKIN предлага и на българския пазар, това са цистерните за течен тор. Всъщност в самото начало, преди 50 години, JOSKIN покорява пазара в Белгия точно с тези машини. Освен това към тях могат да бъдат добавяни и торови инжектори, чиято цел е да обогатят почвата, давайки възможност да се запазят естествените свойства на органичните торове, като значително намаляват загубите на летливите вещества. Така суспензията остава много богата на органични вещества, азот, фосфор, магнезий и др.


Говорейки за JOSKIN, няма как да не споменем и Агритоп. С тях работим от 2005-та, те са ексклузивни представители на брада в България и имаме силно и стабилно партньорство с тях, което е доказано през годините усърдна работа. Доверете се на Агритоп и JOSKIN за успешна жътва!“, обясни Годет.

 

ЖИВОТНОВЪДНИТЕ СГРАДИ – ОБМИСЛЕНИ И ЕФЕКТИВНИ


Инженеринговата дейност на фирма Агритоп е все по-търсена сред фермерите, които искат да създадат ефективно производство в стопанствата си. 


По време на Бата Агро 2109 Агритоп представи на посетителите своята основна дейност, а именно проектиране и изграждане на животновъдни сгради и комплексни ферми. С характерно иновативния си дух и умението да внедряват ноу-хау в сектор животновъдство, екипът им акцентира на сравнително новия за България модел за изграждане на дървени ферми. 


Това е, разбира се е продиктувано от тяхната успешната реализация на първата по рода си ферма за угояване на животни, изградена с дървен материал в България. Такива са над 90% от фермите в Западна Европа. Предимствата се изразяват в естествената среда, която създава дървото, устойчивост и намалената до минимум поддръжка на фермите, практически не може да корозира или гние. Дървото има предимство пред какъвто и да е метал, дори и поцинкован. Дървесината има 3 до 5 пъти по-дълъг живот в силната на амоняк и киселини среда. Дори само столиците да са от дървесина, също е важно, тъй като над 85% от амоняка в сградите преминава или застоява под покрива.

 


Екипът на Трактор.БГ разговаря с управителя на фирмата Николай Стефчов за съвременните начини на отглеждане на животни и индивидуалният подход при проектирането на сградите.


„Нашата дейност се характеризира с изключително индивидуализиране на процесите. Всеки клиент има неговите си специфики, най-малкото са в различни райони, по различен начин са ситуирани имотите и сградите им. Много трудно се прилагат еднотипни проекти в различни ферми, заради това ние, с нашите немски партньори – тези, с които работим вече повече от 15 години, успешно прилагаме западния модел на фермерството. И можем вече в България с гордост да покажем работещи и ефективни ферми. Фермата, която изградихме функционира с над 300 животни за угояване. В нея ежедневно за няколко часа работи само един човек. Системата за слама е автоматизирана, системата за хранене е по стандартната хранителна пътека с машина, но тя е така изпълнена, че да може бързо да се извърши този процес. Всички тези дребни детайли, заедно с нашите партньори, ги обмисляме още от самото начало. Съчетано с правилната конструкция, с правилното разположение и размери, допринася за добрия климат, за чистотата вътре в сградата и едно добро развитие на животните. Така, че това нещо води до ефективност“, обясни Стефчов.

 


Ключов момент, на който се базира работата на Агритоп, е СТРОИТЕЛСТВОТО на фермата, защото то е неизменна част от Технологичния процес. Защитената конструкция на сградата, качественият бетон, точното изпълнение на Електро и ВиК услугите водят до правилното изпълнение на работния процес, до ниска амортизация; По този начин Агритоп дава възможност фермерът да се концентрира върху ежедневните си ангажименти, вместо постоянно да ремонтира. Когато това е съчетано с качествено и коректно проектирано оборудване инвестицията се неизменно се изплаща и се увеличават се приходите!


АГРИТОП извършва пълен контрол при изграждане и оборудване на нови животновъдни сгради или реконструкция на стари.


Повече информация може да откриете на интернет адрес: www.agritop.bg и телефон: 02 / 971 26 20.

Добави коментар