Агритоп отново с работещи решения на БАТА Агро 2021

Щандът на Агритоп беше един от най-посещаваните от българските животновъди, които имаха възможността да направят консултации с екипа на фирмата относно модернизиране и автоматизиране на своите ферми

Агритоп отново с работещи решения на БАТА Агро 2021

И тази година фирма Агритоп взе участие на най-голямото селскостопанско изложение, което се проведе в началото на месеца в Стара Загора.

 

Автоматизации и иновации по 4.1 вече работят в нова кравеферма


Щандът на Агритоп беше един от най-посещаваните от българските животновъди, които имаха възможността да направят консултации с екипа на фирмата относно модернизиране и автоматизиране на своите ферми.


„Ние сме подготвени да предложим проекти за иновации във фермите и за опазване на околната среда. Готови сме да им предложим решения, които са свързани с автоматизиране и роботизиране на процесите за доене, хранене и микроклимата, но най-важното е, че нашия опит ни дава възможността не само да ги предложим, но и да ги съобразим спрямо конкретните нужди на нашите клиенти, за да донесат реална ефективност в бъдещата им работа с адекватна сервизна поддръжка и обслужване.“, каза управителят на Агритоп Николай Стефчов.

 


Освен технологични решения и качествено оборудване за ферми засилен интерес предизвика и новият модел на най-продавания товарач от серията компактни телехендлери Weidemann T4512, който фирмата представи на изложението.


С навлизането на новите двигатели етап V, немският производител използва възможността да надгради бестселърът. Новият Т4512 е с изцяло обновена и супер комфортна кабина, с отлична видимост по периферията и многофункционален джойстик.

 


Той е с ново електронно управлявано тягово задвижване за оптимално подаване на мощност Weidemann ecDrive. Ec Drive позволява телескопичния товарач да се използва и задвижва точно според изискванията. Weidemann е монтирал четири различни режима на задвижване специално за тази цел. Автоматичният режим осигурява обичайната 100% производителност на машината. В екорежим скоростта на двигателя намалява до 2200 оборота / мин, след като се достигне желаната скорост на шофиране. Това позволява намаляване на шума, както и още по-голяма икономия на гориво.

 

Един човек обслужва 336 животни в месодайна ферма, възможно ли е?


Новият Weidemann T4512 вече с три различни режими на шофиране
Управлението на всички колела, наследство от своя предшественик, осигурява пълна маневреност и разпределение на мощността в малки пространства. Друга нова характеристика на T4512 са двата опционални типа управление, с които  експонатите на БАТА са оборудвани. Те са: управление на предните колела, с което се гарантира безопасно шофиране, дори при високи скорости и „рачешко движение“, позволяващо цифрово прецизна навигация при шофиране настрани, например когато има нужда да се отдалечите от стената, когато работите до нея.


Друго нововъведение при Т4512 е и новата електрическа ръчна спирачка. Тя има функция за автоматично задържане, както и функция за задържане на стръмни терени. Спирачката се включва автоматично, когато машината спре, когато се премести в неутрално положение или когато операторът напусне кабината. Електрическата ръчна спирачка се освобождава автоматично, когато машината се задейства с помощта на газта. Естествено, спирачката може да се включи или освободи ръчно с помощта на превключвателя.


В рамките на изложението бяха представени и много сезонни продукти и машини: аератори за пасища Joskin, пасищни хранилки и поилки DeLaval, машина за съхранение на силаж в ръкави Budissa Bag, машини за оползотворяване на твърд и течен тор Joskin, поливни машини, косачки и оборудване за ферми.


Повече информация за проектиране и оборудване на животновъдни ферми, може да получите от Агритоп ЕООД на www.agritop.bg и на телефон 02 971 26 20