Агритоп представи нов универсален телехендлер Weidemann 4512 CC 40

Агритоп представи нов универсален телехендлер Weidemann  4512 CC 40

Нов универсален телескопичен товарач на немския производител Weidemann предлага фирма Агритоп на българския пазар от тази година.

Моделът Weidemann 4512 CC 40  беше представен на селскостопанското изложение БАТА Агро 2013 в Стара Загора.

Товарачът  Weidemann 4512 CC 40 е най-малкият телехендлер на пазара в световен мащаб, каза пред Трактор.БГ Михаел Франке (Michael Franke), регионален мениджър продажби на немския производител. Радиусът на завиване на този модел е много малък. Теглото на Weidemann 4512 CC 40 е 2,5 тона. В същото време височината на повдигане е 4,50 м. при капацитет 1,2 тона.

Новата машина е с по-мощен двигател в сравнение със стария товарач СС 35, като максималната мощност достига 40 к.с. При модела Weidemann 4512 CC 40 има специална система за вертикално повдигане, която осигурява сигурност за оператора и бързина при работа. „С едно движение на джойстика товароподемното рамо на товарача едновременно повдига товара и разпъва телескопичното рамо. Благодарение на интегрираната системата за сигурност, няма опасност товарачът да се преобърне по време на работа, обясни Михаел Франке.

Свалящият се капак на двигателя осигурява бърз и лесен достъп за обслужването му, както и за поддръжка на  хидравличната система и електрическата система. Това позволява на фермерите сами да правят стандартна поддръжка и проверки по всяко време.

Кабината на товарача Weidemann 4512 CC 40 е с отлична видимост. Тя е с големи тонирани стъкла, достигащи до пода ѝ. Това дава възможност за постоянно наблюдение на работния инструмент.  Освен това телескопичното рамо е разположено ниско долу, което в комбинация с двигателят, който също се намира  ниско, осигуряват отлична видимост от дясно. „Знаете, че обикновено опрераторите имат проблем с видимостта отдясно – нещо, което тук сме отстранили“, посочи Михаел Франке.

Товарачът Weidemann 4512 CC 40 има широкоспектърно приложение – както в животновъдите стопанства (кравеферми, птицеферми, свинеферми, конеферми), така и при зърнопроизводството.  

Бестселърът на Weidemann в България е моделът 3070 CX LPT, който също привлече интереса на фермерите по време на изложението в Стара Загора. Кабината е разположена ниско. Телескопичното рамо на товарача също е разположено на ниска позиция за по-добра видимост. Товарачът притежава и всички останали предимства на бранда Weideman, посочи Михаел Франке.

Регионалният мениджър на Weidemann е категоричен, че официалният представител на немската компания за България фирма Агритоп осигурява отлични сервизни услуги и обезпеченост с резервни части. Сервизните специалисти на Агритоп имат отлична комуникация с клиентите, те познават отлично техните потребности.  По този начин фирмата предлага най-доброто решение за клиента по отношение на машините във всеки един аспект, категоричен е Михаел Франке.

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!