Агритоп с атрактивна техника за земеделие и животновъдство на БАТА АГРО 2018

Редица решения за земеделци и животновъди представи Агритоп

Агритоп с атрактивна техника за земеделие и животновъдство на БАТА АГРО 2018
На щанда на фирма „Агритоп“ фермерите имаха възможност да видят транспортни ремаркета и машини за разхвърляне на оборска тор на световния лидер JOSKIN, и още много ефективна техника и оборудване за животновъдството.
 
 
Екипът на Fermer.BG разговаря с Том Годет, търговски мениджър за България на JOSKIN, за това как може да се постигне рентабилно земеделие с високопродуктивните белгийски машини.
 
 
„На БАТА АГРО 2018 представяме различни транспортни ремаркета, които са предназначени както за транспортиране на зърното, така и за мултифункционални дейности. Най-предпочитаните модели за българския пазар са ремаркетата DELTA-CAP и TETRA-CAP. Те са изключително надеждни, тъй като са произведени изцяло от висококачествена стомана, което намалява теглото им, но в същото време увеличава здравината“, обясни Годет.
 
 
Тази година JOSKIN празнува 50 години от създаването на компанията, а машините на белгийския производител се ползват в повече от 45 страни в света. 
 
„Благодарение на добрата работа на „Агритоп“, JOSKIN стана утвърден и добре познат бранд в България. Високо оценяваме професионализма, с който компанията подхожда във всяка ситуация. „Агритоп“ застават напълно зад марката ни, като предоставят индивидуални консултации, сервиз и резервни части по всяко време“, категоричен е Том Годет.
 
Аерирането на пасищата е една от стъпките, която често се пропуска от животновъдите, заради подценяване на нейната значимост. Белгийската компания внедрява ефективни решения, с които аерирането не само става по-лесно, но и гарантира печалба. 
 
Главната цел на аераторите е да разрохват повърхностния слой на почвата. По този начин кислородът прониква в почвата и ускорява растежа на тревната маса. Чрез аерирането се подобрява изхранването на животните, заради по-голямото количество и качество на тревната маса. Аераторите JOSKIN са напълно поцинковани, високо ефективни и с дълъг срок на експлоатация. Най-новия модел е JOSKIN SCARIFLEX Max. Той е снабден със 7 реда с 3 различни инструменти, работната дълбочина може да се регулира индивидуално в зависимост от работната задача, която се извършват. За да се регенерират пасището, той е снабден с по-агресивни работни инструменти, проникващи по-дълбоко в почвата. Нещо повече, тук имате възможност да се вдигнат част от инструментите и да се ползва само един вид.
 
 
Животновъдите в Европа залагат на аерирането, като сигурна стъпка за бъдеща печалба.
 
„Използването на аератор е масово в Белгия. Животновъдите ни се довериха и видяха ползите от тази стъпка. Аераторите премахват плевелите и позволяват лесното проникване на оборския тор. В Белгия торенето с този вид тор също е често срещано, заради познатите на всеки позитиви. Но когато се мине с машината ползата от тора се увеличава няколкократно“, обясни търговският мениджър на JOSKIN.
 
Оборският тор – начин за прилагане на модерно земеделие
Естественият оборски тор е лесният начин, с който фермерите могат да намалят себестойността на продукцията си и да поддържат плодородието и хумусното съдържание на почвата. Ако естественият тор се разхвърля върху почвата ежегодно, органичното съдържание в горния слой на почвата може да се повиши с 1% за 20 години. Тук JOSKIN също предлагат модерно решение.
 
„Цистерни за течна тор JOSKIN Modulo 2 е най-разпространеният модел в България. Тя може да бъде с една ос или две оси. Цялостната ни гама се състои от над 70 вида базови модификации, с които се стараем да задоволим всеки тип стопанство и конкретна нужда на производителя. Всички те са изработени от висококачествена стомана и са поцинковани, като това дава надеждна защита на материалите срещу корозия и се грижи за опазването на околната среда“, каза още Годет.
 
Неподправена сила и икономия на гориво – товарачите Weidemann отново бяха акцент на щанда на фирма Агритоп по време на БАТА АГРО 2018 и предизвикваха огромен интерес сред родните животновъди.
 
 
„Агритоп“ представи пълната гама на немските товарачи. Те са предпочитани от българските фермери заради високата си ефективност, ниския разход на гориво и маневреност.  Още по време на селскостопанското изложение бяха договорени продажби на две от машините. 
 
 
Най-новият модел телехендлер Weidemann Т6027, уникален със своята компактност, голяма височина на повдигане и висока производителност ще замине в стопанството на земеделския производител г-н Уруч Уруч от село Климент, Шуменско.
 
Георги Златев, село Приселенци, Добричко избра да дооборудва фермата си с компактния товарач Weidemann 1140
 
 
Товарачите Weidemann са специализирани и проектирани да работят в животновъдни ферми и са произведени конкретно за нуждите на фермерите. Машините са лесни за управление, компактни, маневрени и с много нисък разход на гориво. Те са многофункционални, благодарение на богатата гама работни инструменти, с които да се обслужва цялостно работата във фермата.
 
 
Повече информация може да откриете на интернет адрес: www.agritop.bg и телефон: 02 / 971 26 20.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!

Добави коментар