Агритоп ще покаже оборудване за животновъдни ферми на Събора в Рожен

Агритоп ще покаже оборудване за животновъдни ферми на Събора в Рожен
След девет години мълчание Роженският събор отново ще се проведе на Роженските поляни в дните от 17 до 19 юли. Съборът се организира от Сдружение „Рожен – Наследство в бъдещето“ и Община Смолян в партньорство с Община Чепеларе и подкрепата на Министерство на културата и е под патронажа на президента на Република България г-н Росен Плевнелиев.
 
Освен много фолклор, в трите дни на Роженския събор ще има има мобилни изложби за скотовъдството по нашите земи и етнографски сбирки от региона, занаятчийско изложение, изложения на породисти овце, кози, кучета, говеда и биволи, на млечни и месни храни от фермата, специализирана техника и др. В програмата са включени фермерски състезания,народни борби, шоу с кучета, кулинарни шоута, нестинари , а вечерите ще завършват с грандиозни концерти, изпълнения на нестинари и народни веселби.
 
Очаква се Националният събор на народното творчество и животновъдство „Рожен“ да бъде посетен от над 350 000 души.

АГРИТОП
 е спонсор на иновативното културно събитие и ще участва с изложбена площ, на която посетителите ще могат да видят техника и съоръжения за животновъдството, оборудване за овцеферми, доилни апарати и консумативи.

 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!