Amazone впечатли фермерите на полевите тестове DLG 2014 (ВИДЕО)

 Amazone впечатли фермерите на полевите тестове DLG 2014 (ВИДЕО)

Престижният немски производител на селскостопанска техника – Amazone, взе участие в традиционните DLG Field Days, които се проведоха в Германия.

 

Представяната от официалния вносител за България – фирма Рапид КБ марка, бе представена на голяма изложбена площ и взе участие в редица полеви тестове.

 

Земеделците се запознаха отблизо с иновативната Strip Till системата за почвообработка на култиватора Amazone X Till VT, която се използва преди сеитба на царевица, слънчоглед и рапица.  При нея с едно минаване почвата се подготвя за сеитба по дължината на редовете за засяване. Така се спестява дълбоката почвообработка, което редуцира значително разходите в зърнопроизводството. Предлага се с работна ширина 6 метра и се агрегатира към трактори с мощност от 170 к.с. Може да се комплектова и със сеялка EDX с цел с едно минаване да се извършва и сеитбата.

 

ВИЖТЕ ВИДЕО:

Amazone bg

 

Акцент на изложението беше и голямата прикачна пръскачка Amazone UX 11200. Тя е с капацитет 12 000 литра и ширина на пръскащите криле – 40 метра. Управлението на двете оси колела е хидро-пневматично със система за автоматично синхронизиране на водещите мостове и покриване на следата в полето по време на завой. Така се спестява излишно утъпкване на растенията. С цел гарантиране на прецизно пръскане, тази пръскачка е оборудвана с два вида стабилизиращи системи – автоматична – и полу-автоматична с управление чрез терминал от кабината на трактора.

 

Традиционно от Amazone демонстрираха и най-новите си торачки. В комплектация с трактор Claas и иновативният сензор за зърно – Crop Sensor, фермерите видяха бъдещето в торенето. Сензорът измерва вегетационният статус на растенията и чрез компютърна модулация предава данните към торачката, която автоматично променя нормата на торене според състоянието на всеки квадратен метър растения.

 

Claas - Amazone - crop sensor

 

Пълна информация за най-новите продукти с марката Amazone и Claas можете да получите от официалния вносител за България – фирма Рапид КБ ; www.claas.bg ; www.rapid.tractor.bg

 

сеялка Amazone

 

торачка Amazone

 

пръскачка Amazone

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!