Анимекс показа новостите при BCS и Agrisem на Бата Агро 2010

Анимекс показа новостите при BCS и Agrisem на Бата Агро 2010
Засилен интерес сред фермерите на изложението Бата Агро, което се проведе миналата седмица в Стара Загора имаше към почвообработващите машини Agrisem, Франция, показани на щанда на старозагорската фирма Анимекс. Вниманието на фермерите беше привлечено от факта, че това са алтернативни машини, за обработка на почвата без оран. Консултантите на фирма Анимекс, разясняваха на фермерите иновационната технология използвана при тези машини, която съкращава разходите за почвообработка, като намалява броя на обработките и увеличава скоростта на тяхното изпълнение.
 
Машините се предлагат от 2 години на българския пазар. Има вече опит с тях и са доказали качествата си сред българските земеделци, като алтернатива на традиционното земеделие сподели за Трактор.БГ, г-н Генчев управител на фирма Анимекс
 
Друг акцент на щанда на Анимекс на изложението Бата Агро бяха лозаро-овощарските трактори BCS на които фирмата е официален представител за България. Беше представена пълната гама на марката от 25 до 95 к.с., в различни модификации с кабини, без кабини. Тези трактори се отличават с голяма маневреност и бързина.
 
Специално за животновъдите бяха представени и добре познатите на българския пазар косачки BCS от 1,50 до 3 м.
 
Анимекс организира и специална игра с награди за фермерите по време на изложението, която привлече вниманието на много посетители. Играта „Уцели и спечели с BCS” бе една от атракциите на изложението Бата Агро в която участваха над 2000 фермера. Всеки можеше да изпробва точността на своя удар, като се опита да вкара точен изстрел в една от двете мишени на футболната врата на BCS, а всеки точен изстрел, носеше награда – тениски, шапки, гръбни пръскачки. Фермерите взели участие се бориха и за голямата награда в томболата: 360 л. торачка на италианската фирма Cavallo.  Победителят в играта беше изтеглен в края на изложението и неговото име е:   Иван Тодоров от село Орешак, Варненско.
 
Друг интересен продукт, който фирма Анимекс престави за първи път на българския пазар по време на изложението беше високопроизводителната прикачна пръскачка Primus на немската фирма Lemken, фирма добре позната на нашия пазар, като лидер в производството на земеделска техника. Презентираният модел бе с 3500 л. обем на резервоара и с 24 м. хидравлични щанги захват, като нужният трактор за агрегатиране е с мощност от 100 до 130 к.с.
 
Фирма Анимекс предлага на българския пазар и всички серии трактори и комбайни с марката New Holland. При комбайните фирмата се е специализирала в две серии – CSX 7000 серия, която е достатъчно опростена и интересна за българския потребител и серията CR 9000 Elevation, за които има вече договорени доставки и ще влязат в употреба на клиенти на фирма Анимекс в предстоящата жътвена кампания.
 
Анимекс ще зарадва фермерите преди самата жътвена кампания с демонстрация на комбайна CR 9000 Elevation, който се очаква да пристигне в Стара Загора до края на месец май. Това е комбайн с революционна технология,и тъй като в страната има все още малко бройки продени от тази серия комбайни на New Holland, компанията има желанието да го презентира на земеделските стопани, за да се убедят те в неговата ефективност и бързо изплащане на направената инвестиция.

© 2010 Всички права запазени. Позоваването на източник Tрактор.БГ е задължително!