Antonio Carraro е финалист в надпреварата Трактор на 2016 година

Antonio Carraro е финалист в надпреварата Трактор на 2016 година

Tракторът Аntonio Carraro модел TGF 10900 от серия ERGIT 100 е финалист за „Трактор на годината 2016”. Оборудван е с кабината Protector 100 – единствената до този момент със сертификат „категория 4”. Този сертификат указва, че кабината е с по-голямо налягане на пречистен въздух, което гарантира на оператора пълна изолация от вредните вещества - прах, аерозоли и пари от пръскането на препарати за растителна защита.

 

Супер нископрофилните Protector100 кабини с височина от земята до върха само 1740 мм (при стандартни гуми) са предназначени за защита на водача, докато работи в култури като например овощни градини с големи корони като череши или интензивни градини като ябълки или киви, а също така и трудно достъпни терени, като наклонени редове или култури, засадени по стръмни склонове.

 

Най-важното за този трактор и монтираната на него кабина е изолираната вътрешна среда по време на пръскането с препарати за растителна защита. Херметичното уплътнение и контролираната херметизация гарантират здравословна среда на работното място, без токсични изпарения. Въпреки компактния си размер, кабината „Protector100” на Аntonio Carraro осигурява лесен и безпроблемен достъп. Всички контроли са ергономично разположени в логическа последователност. При този модел има удължено разстояние от скоростните лостове до седалката на водача, което улеснява слизането и качването. Видимостта от всяка страна е осигурена от стъклени врати и задно стъкло, което също позволява на оператора да гледа и прикаченото оборудване.




Стоманената рамка тип „Пеперуда” с постоянен радиус на кривината прави профила по-привлекателен, без излишни стърчащи елементи. Двата инспекционни прозореца в предната част на краката на водача, правят гумите и пътното платно видими по време на работа. Кабината Protector100” е с автоматична климатична система, радио, задни и предни помощни светлини. Налягането в кабината се осигурява от общата ѝ изолация.
 

Дигитално управляваният Air Control дисплей (опция) на таблото дава информация относно подаването на налягане, което е гарантирано от два специални карбонови филтъра, които абсорбират напълно и неутрализират всички видове фини частици и дим. Така моментално предупреждават оператора за установените нарушения. Автоматичният течен кристален дисплей показва стойностите на вътрешното налягане. Въздухът в кабината „Protector100” по време на пръскането с продукти за растителна защита е кристално чист. Кабината Protector 100е одобрена от Директивата за безопасност 86/298 на ЕИО.

 

 

Тракторът е оборудван с двигател KUBOTA с мощност 99 к.с., реверсивна синхронизирана скоростна кутия 16 х 16 предавки и ВОМ 540/540 Е с прогресивно включване, предотвратяващо ударното включване на тежки пръскачкии шредери.

 

Тракторът Аntonio Carraro модел TGF 10900 е най-професионалният овощарски трактор за момента, категорични са от СД Драганови – официален вносител на марката за България.

 

За повече информация на www.draganovi.bg