АПИ ограничава движението на земеделска техника за Великденските празници

АПИ ограничава движението на земеделска техника за Великденските празници

В четвъртък (17 април) от 18:00 ч. до 21:00 ч., и в понеделник (21 април) – от 14:00 ч. до 20:00 ч., се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона (включително ремаркета и полуремаркета) с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника, по 6 направления от републиканската пътна мрежа.

 

Това са:

 - път I-1 -с. Ребърково -Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София;

- път I-1 - етапна връзка на лот 1 на АМ „Струма” при п.в. Дупница север - ГКПП „Кулата”;
- път I-5 - Русе - Велико Търново;
- път I-8 – Пловдив - Харманли;
- път I-9 - Варна - Бургас;
- път II-99 - Бургас - Царево

 

Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

 

От Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) информират още, че на 17 април, последният работен ден преди Великденските празници, от 12 ч. и в петък – 18 април, ще има две ленти за движение в посока София – Варна при виадукта „Бебреш“ от АМ „Хемус“. Целта е повишаване на безопасността на движение при засиления трафик и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура. На 21 април, в последния празничен ден, при виадукта „Бебреш“ от АМ „Хемус“ ще има две ленти за движение в посока Варна – София.