ArmaTrac ще представи основните си трактори на АГРА 2013

ArmaTrac ще представи основните си трактори на АГРА 2013

Тракторите ArmaTrac в теглителния клас 1,4 вече няколко години намират много добър прием на българския агропазар от страна на дребните и средни фермери, които се занимават със зеленчукопроизводство, овощарство, лозарство, животновъдство и зърнопроизводство.

Те се произвеждат от турската фирма Erkunt Traktor Sanayii A.S., част от групировката ERKUNT.

Предстои представянето на тракторите ArmaTrac на АГРА 2013, където ще бъдат показани основните модели, които се търсят на нашия пазар:  804 Lux, 704е  и 504е. Представителите на фирмата-производител ще очакват посетители на щанда и ще са на разположение на българските фермери.

Най-популярен в България е моделът 804, който успешно върши разнообразна земеделска дейност в средните и малки стопанства, а също така и специфични операции  в големите. Относително високото му тегло 4300 кг. и мощен за класа му двигател от 80 к.с го прави незаменим в тежки обработки като оран, брануване, култивация, а също и сеитба. Регулируемите преден и заден мост  му позволяват извършването на земеделски работи /окопаване, пръскане/ в междуредие от 70 см. Наличието на стандартно монтирана пневматична система с едно- и дву-линейна спирачна система за ремаркета позволява да бъде използван и като транспортно средство.  

Двигателят, 4-цилиндров Perkins, е с минимален специфичен разход на гориво и трансмисия с висок механичен КПД и позволява всички операции да се извършват с нисък разход на гориво. Тракторът  е един от най-икономичните в класа си. Изпълнената в луксозен вариант шумо- и прахо-изолирана кабина, с механично регулируема седалка за водача, удобно разположени и лесни за наблюдение и управление контролни уреди, автоматична климатична система тип климатроник, радио CD, приятни на допир материали използувани за облицовките, създават особен комфорт и уют за тракториста. Гаранцията на трактора е две години, а за сервизното обслужване се грижат компетентни специалисти, преминали обучение във фирмата производител  и готови да откликнат веднага на всеки проблем.

На нашия пазар тракторите ArmaTrac се продават от Кооперация Китка, която има добре развита мрежа от търговски представителства и магазини, разположени в близост до клиентите от цялата страна – Видин, Монтана, Павликени, Исперих, Добрич, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Харманли, Ямбол, Карнобат и Бургас. Налични на склад са всички необходими резервни части за гаранционна и извънгаранционна поддръжка на тракторите. Лесни са и покупките на части онлайн през специалния интернет магазин, достъпен от www.kitka.bg.  Важно предимство е и улесненото финансиране – тракторите могат да бъдат закупени и чрез различни изгодни форми на разсрочено плащане - лизинг за срок до 5 години, изплащане на цената на 4 еднократни годишни вноски за срок от 4 години или чрез различните форми на финансиране на ДФ „Земеделие”.