Австрийския производител Pottinger представи нови активни брани от серията Lion

Австрийския производител Pottinger представи нови активни брани от серията Lion

 

Австрийският производител на почвообработваща земеделска техника - Pottinger направи официално представяне на новата си активна брана от серията "Lion". Тя излиза на пазара в няколко модела с работна ширина от 2,5 до 6,00 метра. От Pottinger акцентират на браната най-вече с това, че може да се ползва като в допълнение към сеялки за слята повърхност.

 

Новата серия активни брани Pottinger са предназначени за агрегатиране към трактори с мощност 90-270 к.с. Всички модели са с възможност за регулиране дълбочината на работа. Скоростта на въртене на роторите може да бъде зададена от 185 до 527 оборота в минута, задавана чрез ВОМ на трактора.

 

За разлика от по-старите версии на активните брани Lion, от Pottinger са успели да решат проблема с прегряването на запчатките в скоростната кутия на браната, като сега те са разположени в по-нисък работен ъгъл спрямо ВОМ и са в постоянна ниско-вискозитетна гресова смес.

 

Новите активни брани на Pottinger са тествани през последната година на всякакъв тип почви и са показали много добри резултати. Моделите, които са за трактори с мощност над 200 к.с. са оборудвани с 3 степенна трансмисия, чиито запчатки са от двойно закалена стомана. Самата активна брана пък може да се регулира хидравлично от кабината на трактора, както във вертикално, така и в хоризонтално  положение.

 

С цел безпроблемното транспортно положение, новата серия активни брани ( 5,00 и 6,00 м. ) са оборудвани с 2 мощни хидравлични цилиндъра, които прибират сгъваемите криле до транспортно положение от 2,7 метра. Благодарение пък на компактния дизайн, центъра на тежеста в транспортно положение е много близо до трактора, което спестява излишни вибрации и натоварване на двигателя на машината.