Автопилот, управляван от ултразвукови сензори предлага Универсал НВГ на българския пазар

  • 13.03.2021 17:49
  • 557
  • 0
  • Новини
Автопилот, управляван от ултразвукови сензори предлага Универсал НВГ на българския пазар

За първи път фирма Универсал НВГ предлага на българския пазар автопилот, управляван от ултразвукови сензори, поставени в предната част на машината. Продуктът – Ultra guidance PRS, е на немската фирма Reichhardt. Четирите соник сензора, с които системата разполга, проследяват движението на трактора автоматично. Tе имат възможността да измерват разстоянията до растенията, както и до редовете.

Изключително голямо предимство е, че системата позволява да се култивира, сее и т.н. с помощта на соник сензорите, които дават възможност за работа с точност до 2-3 см, обясни пред Трактор.БГ експорт мениджъра на фирмата производител Щефан Плацдаш. Другото предимство е, че системата може да бъде монтирана както на кормилото на машината, така и директно към хидравликата.

Автопилотът има възможността да се управлява с GPS. Комбинираната навигация с GPS и сензори позволява да се спестят средства от отделни GPS-системи и тяхната експлоатация. Резултатът е по-висока надеждност, обвързана с максимална точност. Соник системата може да се приспособи и използва към всякакъв вид селскостопански машини. Тя притежава GPS-антена с вграден приемник.

За показателите, които притежава, продуктът е сравнително евтин на фона на подобни уреди, предлагани на пазара. Цената може да зависи от типа на трактора и по-точно от начина, по който е инсталирана системата – кормилно или хидравлично, обясни още Щефан Плацдаш.

Вижте още снимки и видео от представянето на автопилота Ultra guidance PRS.