Български фермери посетиха заводите на Rostselmash в Русия

Български фермери посетиха заводите на Rostselmash в Русия

Оптиком продължава своята практика да води свои клиенти на посещение в заводите, производители на машините, които предлага. Тази пролет българска група посети заводите за комбайни на руския гигант Ростселмаш (Rostselmash) в Ростов на Дон, последвано от туристическа обиколка на Москва и Старочеркаск. 

 

Всичко в това пътуване бе впечатляващо и то от самото начало на нашия полет, когато разбрахме, че пилотът е бивш космонавт, който буквално ни „изстреля в друга вселена” и попаднахме директно в една „космическа обстановка”, разказват фермери, които бяха част от групата. 

 

Димитър Петров, търговски директор в Оптиком, заяви:

„Това наистина е друга вселена и не може да се сравни със заводите на други производители, които сме посещавали заедно с наши клиенти. Тук мащабите са огромни. Впечатляващо е, че на поточните линии има цели 18 броя лазерни машини. Заводите наподобяват голям град, в който цари пълна организация, ред и се усеща сплотеният дух на екипа, който проличава и в столовата, където се хранят всички - от редовия работник до изпълнителния директор”, каза Петров. 

 

Българската група беше посрещната на най-високо ниво в Rostselmash от мениджъра за Европа Антон Малихин, който изнесе презентация за гостите в конферентната зала. Групата посети всички производствени линии, както за по-малките комбайни, така и за RSM 161 и TORUM, серията роторни машини, предлагани и у нас. Освен производствените мощности и складовете за резервни части, бъдещите собственици на комбайни Rostselmash имаха възможност и за тестдрайв на машините, който се състоя на специално обособената за целта площадка.

 

 

Групата посети и Академията Rostselmash, където фермерите бяха приятно изненадани да видят и българските сервизни специалисти от Оптиком, които по това време се обучаваха и обогатяваха своите знания.

 

 

Това, което впечатли всички от групата, несъмнено беше производственият капацитет на завода – линиите могат да произвеждат едновременно до 90 комбайна едновременно, а един комбайн се сглобява за 15 минути и се състои от 12 000 отделни части. Над 1 000 машини напускат завода ежемесечно и се реализират на световните пазари.

 

 

Както на всяко подобно пътуване и този път беше организирано и посещение на руската столица Москва. Специална обиколка с български екскурзовод показа на групата всички забележителности в града.

 

 

Нямаше как да не бъде опитана и руската кухня, за което домакините от Rostselmash бяха организирали посещение на изискан ресторант, където се сервират традиционни ястия.

 

 

Оптиком са изключително радостни, че още по време на пътуването са осъществени разговори за покупка на комбайни Rostselmash на база видяното и семейството на Rostselmash в България ще се увеличи след завръщането от Русия.

 

Фермери, споделиха впечатленията си. 

 

Красимир Петров, ЕТ Коник- Красимир Ангелов, обработващ 3600 дка земя във Враца:

Много съм доволен от това посещение. От начина, по който бяхме посрещнати, от представянето на машините в завода. Беше ни обяснено на практика абсолютно всичко относно производството. За мен това беше важно, тъй като имам купен нов комбайн - RSM 161, който това лято ще жъне за първи път. Както се казва, вече съм напълно спокоен за кампанията. Отскоро работя с Оптиком, но съм много доволен от нашите взаимоотношения и подхода, който имат към съвместната ни работа.

 

Милко Башов, „Холдинг Сакарци“, обработва 23 000 дка в землището на Свиленград: 

Не очаквах производството да е на такова високо ниво и то да не отстъпва на другите производители на комбайни. Смятам тази жътва да наблюдавам как жънат тези комбайни при колегите, които заявиха, че ще купят такива машини и планираме на есен да поръчаме комбайн и за нашето стопанство, ако останем доволни от видяното на полето. 

 

Това, което изключително много ни впечатли е, че в завода работят предимно млади хора, които го правят с желание, като едно семейство. Видяхме едно изключително стегнато производство, с желязна организация и дисциплина. Успяхме да усетим и атмосферата на Русия и тяхното гостоприемство, което към нас българите беше особено по братски.

 

Повече информация за Rostselmash може да получите в сайта на официалния вносител на бранда за България - Оптиком ООД, както и на тел: 0700 20 205