БАТА Агро 2013: Раломекс представи най-новите дискови брани, култиватори и тракторни валяци

БАТА Агро 2013: Раломекс представи най-новите дискови брани, култиватори и тракторни валяци

Фирма Раломекс, производител на дискови брани, култиватори, плугове и хидравлични тракторни валяци представи на БАТА Агро 2013 редица нови продукти.

 

Акцент беше поставен на внедрените новости при машините. Сред тях е защитата на работните органи. Тенденцията е работните органи на почвообработващите машини да бъдат защитени и да рабтоят на принципа нон стоп, посочи пред Фермер.БГ зам.директорът на Раломекс гл. инж. Рашид Узунов.

 

Най-новата машина, която фирма Раломекс представи на селскостопанското изложение БАТА Агро е дискова брана с 5 метра работна ширина, чиито дискови секции са защитени с пружини. При нея е внедрен принципът на работа нон стоп. Иновативното при тази дискова брана е специалната конструкция на шарнирното окачване на батерията към рамата. То позволява, когато дисковата батерия срещне някакво препятствие по време на работа в единия край, да се надигне само този край на батерията, в който е препятствието. Това изключително много подобрява обработката на площите, особено там, където те са много каменисти, подчерта Узунов.

 

Другото основно нововъведение, което фирма Раломекс презентира на БАТА Агро е при култиваторите за слято култивиране, където работният орган е подпружинен, защитен и също работи на принципа нон стоп.

 

Новост от българския производител има и при култиватора за окопни култури. При него вече има възможност за хидравлично сгъване на крайните секции, което позволява добра транспортна мобилност по пътищата. Тъй като в последните години земеделските производители арендоват земи в различни землища, в съседни населени места, е необходима транспортна мобилност на обработващите машини, посочи още инж. Узунов.

 

Нов момент в производството на българската компания са тракторните валяци. Производството им отново е възстановено, след като през 80-те години беше спряно. Пълната серия хидравлични валяци са вече на пазара, а на изложението БАТА Агро беше представен хидравличен валяк с 4,5 м работна ширина.

 

Новост на изложението беше трикорпусен обръщателен плуг, който е предназначен за трактори от теглителен клас 1,4. Плугът е с олекотена конструкция, която позволява агрегатирането му именно с тези трактори.

 

Навесният разрохвач, който фирма Раломекс представи на БАТА Агро тази година също е нова разработка, която е много актуална сред земеделските производители, поради трайните засушавания по време на жътва и след жътва през последните няколко години. Моделът е с 3м. работна ширина като българският производител предлага и разрохквач с р.ш. 3,8 м.

 

Петкорпусен обръщателен плуг беше сред машините с внедрена нон стоп система. Иновацияата тук е, че работните органи са с хидравлична защита, която е подпомогната и от механична. Плугът е подходящ за работа при изключително тежки и каменисти площи и предлага нон-стоп система за работа на машините.

 

Машините, които предлагаме са за основна обработка на почвата. Именно това са машините, без които не може нито едно стопанство. Както един родител не може да каже кое му е най-доброто дете, така и ние не можем да кажем коя ни е най-добрата машина, защото те всички еднакво добре се продават и предлагат на пазара, категоричен е Рашид Узунов.

 

Нашите продукти имат сезонен характер. В момента най-атрактивния продукт е култиваторът за окопни култури. Но най-сериозно перо в нашите продажби заемат дисковите брани, поради факта, че нашите дискови брани предлагат на земеделските производители едно много добро качество и една много добра цена. Не на последно място са и нашите плугове.

 

Фирмата е основана преди 37 години и именно с производстото на плугове, ние сме запазили максималното качество. Като цяло обаче в историята на развитието на фирма Раломекс имаме произведени най-много плугове, посочи Рашид Узунов

 

Машините, които фирмата произвежда са подходящи за фермери, които обработват от няколко десетки декара до такива, които обработват над 100 хил дка земя. Най-търсени и най-разпространени са машините за стопанства с размери 15-20 хил. дка обработваема площ.

 

Най-голямото предимство на машините, които българският производител предлага е, че те са конструирани и проектирани съгласно и съобразно агротехническите и климатични условия в България. Характерното при тези машини е, че те са с уникална конструкция на фирма Раломекс. Проектирането и конструирането на една машина отнема от 3 до 5 години, докато бъде завършена и готова за позициониране на пазара. Всички машини са добре изпитани и тествани преди това, което помага на компанията да постига максимално качество на работата с произвежданите машини, посочиха инженерните специалисти от екипа на Раломекс.

 

Стремежът на компанията е да предложи максимално изгодни и достъпни цени за своите клиенти. Фирма Раломекс системно провежда различни промоционални кампании. В момента е актуално сезонно намаление на култиваторите за слято култивиране. Сред най-атрактивните промоционални цени са тези на окопните култиватори. На различните видове машини намалението достига до 7000-8000лв.

 

Следващата кампания, която предстои е промоцията на дискови брани и плугове, като отново ще бъдат предложени атрактивни условия за плащане. Фирма Раломекс работи с редица лизингови компании и предоставя възможност на земеделските производители да ползват лизинг с 0% лихва.

 

 


© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!