Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

БАТА Aгро 2014: НИК с новостите за прецизно земеделие Trimble, Valley и Berthoud

БАТА Aгро 2014: НИК с новостите за прецизно земеделие Trimble, Valley и Berthoud

НИК показва ефективни решения за прилагане на прецизно земеделие в България, сред които най-новия модел дисплей за навигация Trimble TMX-2050, добре познатите дисплеи Trimble CFX-750, Trimble FmX и Trimble EZ-Guide 250 и системите за управление с марка Trimble

 

На площ от 300 m2 под шатрите на НИК гостите на БАТА АГРО 2014 ще открият ефективни решения за прилагане на прецизно земеделие в България, сред които най-новият модел дисплей за навигация Trimble TMX-2050, добре познатите дисплеи Trimble CFX-750, Trimble FmX и Trimble EZ-Guide 250 и системите за управление с марка Trimble.

За по
-иновативните фермери на щанда на НИК ще бъдат показани системата за сканиране на NDVI индекса на растенията Trimble GreenSeeker и системата за контрол на секции при пръскане, торене и сеитба Trimble FieldIQ. Tехнологията Connected Farm за безжичен пренос на информация в реално време е един от акцентите на фирмата, който тази година много земеделци в страната приложиха за първи път в своите стопанства. Данните, които се пренасят посредством ConnectedFarm, се визуализират в онлайн портала ConnectedFarm Dashboard и се съхраняват там за 5 години като така фермерите лесно намират информация, свързана с анализа на данните от добива, надморската височина и вариациите в нея в полето и маршрута на машината.
 

Поливна система Valley тип пивот е експонат, който за първа година гостите на БАТА АГРО ще могат да видят. Поливната система Valley е оборудвана с контролно табло с множество функции, позволяващи дистанционен контрол на поливните операции и допълнителна метеорологична станция iMetos, даваща информация за най-важните климатични фактори при поливането – количество на валежите, влажността на почвата, евапотранспирацията и др.

 

Самоходната пръскачка Berthoud Raptor FrontCab с предно разположена хидравлично повдигаща се кабина е също новост за гостите на изложението, тъй като се показва за първи път в България. Щангите на пръскачката са модел AXIALE с дължина 36 метра, а обема на резервоара ѝ – 4200 литра.

 

Другите пръскачки Berthoud на щанда на фирмата са прикачните пръскачки Berthoud Sprinter – най-компактният модел в гамата, Berthoud Tracker, оборудван с окачване Actiflex, което осигурява по-голяма стабилност на щангите при движение по неравни терени и Berthoud Tenor, с обем на резервоара 3500 литра.
 

Дъщерната компания на НИК - НИК Агро Сървис, притежаващата лабораторията с най-голям дневен капацитет за анализ на почвени проби на Балканския полуостров също ще бъде представена на щанда на фирмата. Посетителите ще имат възможност да се запознаят с различните видове анализи, които се извършвата в лабораторията и да научат повече за препоръките за торене и изготвянето на планове за изравняване на почвената запасеност.

 

Шатрите на НИК се намират на площ Е16 на летището в Стара Загора до 29 август.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug