БАТА Агро ще представи селскостопанска техника на над 300 световни фирми производители

БАТА Агро ще представи селскостопанска техника на над 300 световни фирми производители

87 фирми – вносители на селскостопанска техника ще вземат участие в първото селскостопанско изложение БАТА Агро, което стартира утре вторник (11 май) на летището в Стара Загора и ще продължи до 15 май (събота).

Нови и вече познати трактори, комбайни, плугове, сеялки, брани, пръскачки, товарачи и друга земеделска техника на над 300 водещи световни производители, разположени на над 17 хил. кв.м, ще представят фирмите по време на изложението.

Формата на изложението е много интересен и уникален за България, коментира председателят на Управителния съвет Христофор Бунарджиев. Освен статично представяне на експонатите, ще има възможност за един различен, динамичен формат, направен посредством две отделни методики. Първата представлява тест драйв на машините по пистата на летището в Стара Загора, а втората е същинската им работа в полето – където машините ще бъдат изпитани в реални работни условия в процеси като култивиране, оран, сеитба.” Целта  на БАТА е да даде възможност да се видят машините в действие, като е предвиден и тест драйв на машините всеки ден между 9 и 17 часа.

Очаква се да има няколко световни новости в областта на селското стопанство, чиято премиера ще бъде на БАТА Агро, преди те да бъдат представени, на което и да е друго европейско изложение, съобщи още Христофор Бунарджиев. Новите машини за сега остават в тайна. Те ще бъдат представени за първи път утре след официалното откриване на изложението.
    
Както Трактор.БГ вече писа сред поканените гости на откриването са Министърът на земеделието и храните - Мирослав Найденов, немска делегация, предвождана от Астрид Гротелюшен, Министър на на храните и земеделието на Долна Саксония, Феликс Ян, Индустриално-търговска камара Олденбург, проф. д-р Еберхард Хаунхорст, президент на Службата за защита на потребителите и безопасността на хранителните продукти на федерална провинция Долна Саксония (LAVES) и много други.

Официалното откриване на БАТА Агро ще е от 11 часа на летището в Стара Загора. Посетителите ще имат възможност всеки ден да разглеждат представените машини от 10 до 17 часа.