ББР пуска нови кредити за земеделска техника

ББР пуска нови кредити за земеделска техника

Нови кредити за финансиране на земеделските производители пуска на пазара Българската банка за развитие (ББР), съобщи Никола Стоянов, началник управление "Кредитиране на малкия и среден бизнес". Размерът на кредита е до 1 млн. лева при 5 % лихва и до 10 години срок на погасяване.

"Земеделските кредити са две линии, като едната е насочена към инвестиционни кредити за земеделци, които искат да купят нова техника и да си закупят земя. Интересното по тази линия е, че по отношение на закупуването на земя кредитът може да е дълъг 10 години, което е трудно постижими за търговските банки. По отношение на машините стигаме до 5 години и най-интересното е цената. Тя е 5% и е фиксирана за първите 2 години, което е голямо облекчение. След това вече не е фиксирана, зависи от юрибора, но продължава да е на тези по-ниски нива. Сумата е до 1 000 000 лева и това не е случайно, защото ние бихме искали да обърнем повече внимание на малките земеделци", коментира Стоянов, предаде БНР.

От новите кредитни линии ще могат да се възползват и животновъдите, уточни Никола Стоянов. Кредитите ще излязат на пазара през следващите два месеца.


Източник: Фермер.БГ

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!