Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Бензинът поевтинява, зърното запазва ниски изкупни цени

Бензинът поевтинява, зърното запазва ниски изкупни цени

снимка: www.tractor.bg

Бензинът ще поевтинее до 2,10 лева за литър до месец. Очаква се цената на нафтата и газьола да падне с около 5 процента до края на октомври. Причината за поевтиняването е сриването цената на петрола с 46 на сто от юли досега, информират от Софийската стокова борса.


Финансовата криза и намаленото потребление са основата за падането на цената на петрола до 100 долара за барел. Нормално е цените на горивата у нас да бъдат коригирани заради поевтинелия петрол, коментират от борсата.


Олиото е най-поевтиняващата стока за годината до момента. Цената на мазната течност се е сринала с цели 90 на сто на борсата в Ротердам. Тонът се предлага за 1100 долара, което прави около 1,50 лева на литър. Цената у нас обаче е 2,30 лева за литър бутилка без ДДС. Сумата е с 13 на сто по-ниска в сравнение с тази от януари. Цената на олиото вероятно ще продължи да пада заради евтиния слънчоглед. Богатата реколта в целия свят свали стойността му почти двойно. Вместо за 900 лева за тон маслодайното семе вече се харчи за 520-530 лева за тон на борсите в Русия и Унгария.


У нас все още няма сделки със слънчоглед от новата реколта. Има обаче оферти купува на цени от 470-520 лева за тон без ДДС. Никой не си е купил пшеница от борсата. Причината е голямата разлика в цените на купувачи и продавачи. Първите предлагат да вземат зърното за 235-270 лева за тон, а вторите не са склонни да продават за по-малко от 290-320 лева за тон. Единствената стока, която отбелязва ръст е захарта, но увеличението е незначително.

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug