Berthoud Raptor – нова визия в прецизното пръскане (ВИДЕО)

Berthoud Raptor – нова визия в прецизното пръскане (ВИДЕО)
Седем години след излизането си на пазара самоходните пръскачки от серията Raptor на френския технологичен производител Berthoud имат над 500 продажби на индивидуално конструирани машини из Европа. Те станаха популярни и у нас с възможностите за прецизно пръскане и здравината си. Именно тези елементи са в основата на новата генерация Raptor представена на Агритехника 2015.
 
Обновеният модел излиза точно 120 години след първата пръскачка с марката Berthoud, предназначена за пръскане на лозовите насаждения в прочутия регион Божуле. В него освен промените в дизайна на кабината, са налице и нова трансмисия, която подобрява усещането при транспорт  и допринася за по-ниска консумация на гориво. А опцията за хидравлично регулиране на просвета дава нови възможности за персонализация на машината и за адаптиране към различните видове култури. 


 
“Новата версия на самоходната пръскачка е с подобрена кинематична система и нова скоростна кутия, която позволява поддържане на по-висока скорост и е с подобрен капацитет на хидравличните помпи. Заедно с това имаме и хидравлично настройване на просвета  в диапазона от 1,25 до 1.80 м.”, посочи пред Трактор.БГ Балаш Патаки, Мениджър продажби за Европа на Berthoud.
 
Самоходната пръскачка Berthoud Raptor е оборудвана с изцяло нова кабина за стандартния си модел, в която е разположен нов подлакътник, който дава комфорт на оператора и лесен достъп до всека една настройка на пръскачката.  

Балаш Патаки обясни: Тук имате стандартните бутони – за спиране, един бутон за скоростта на машината на полето и един за скорост по асфалт. Позиционирани са 4 различни бутона за  електро-хидравличното управление на секциите. Има темпомат и бутон за еко режим. При избор на еко режим машината запаметява зададената скорост от оператора и настройва по такъв начин подаването на газ, че с минимални разходи се поддържа избраната скорост. Освен тези бутони има и такъв за заключване на диференциала, който работи ос по ос, а не кръстосано. Предвидени са също така и бутони за различните опции за завиване. От дясната страна на оператора има бутон за настройка на позицията на контролния панел и подлакътника. 

 
Кабината на новия модел е оборудвана с много удобна седалка, която стандартно има подгряване, автоматична вентилация и пневматична настройка. За по-голям комфорт кабината разполага също така стандартно с радио и климатик с активен карбонов филтър, който осигурява четвърто поколение филтрация на въздуха. 
 
Дизайнът на новия преден капак на пръскачката е съобразен за по-лесен достъп до двигателя и хидравликата, а двойното LED осветление позволява осветеност на предната част на машината при работа през нощта.
 
По време на Агритехника 2015 беше анонсирано и започващо партньорство между компаниите Berthoud и Trimble. По този начин прецизното пръскане в новата серия самоходни пръскачки е гарантирано чрез GPS системите на престижната марка, като клиентите могат да избират от пълната гама дисплеи и системи за управление Trimble. 
 
Повече информация за продуктите с марка Berthoud може да получите от официалния дилър за България – НИК.

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!