Berthoud се превърна в лидер при самоходните пръскачки (ВИДЕО)

Berthoud се превърна в лидер при самоходните пръскачки (ВИДЕО)
НИК традиционно взе участие в тазгодишнто изложение за селскостопанска техника БATA Агро, което се проведе в Стара Загора. Акцентите на щанда на компанията бяха върху GPS оборудването и по-специално безжичната комуникация на устройствата с офиса с технологията ConnectedFarm. 
 
От компанията отчетоха пред екип на Трактор.БГ, че тази година е изключително успешна по отношение на кампанията по картиране на добива.
 
ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА:

 
„Много от нашите клиенти използваха управление на комбайните, сензори за картиране на добива. А сега на дневен ред стои обработката на тези данни. За наша голяма радост можем да използваме страхотните ресурси на Agro Service, за да отговорим на въпроси на клиeнтите, защо в дадена зона на полето добива е по-нисък и как можем да въздействаме върху това.“, каза Иво Куманов, управител на НИК.
 
В тази връзка НИК Агро Сървис като най-модерна лаборатория в България, стартира инициатива за съвместна работа с аграрните университети, като ще бъдат организирани обмяна на опит с преподаватели и практика за студентите. От компанията уточняват, че предприемат тази стъпка, тъй като няма къде другаде да се види подобен род оборудване, което е уникално не само за България, а и за Източна Европа.
 
Друг акцент на щанда на НИК бяха пръскачките на френския производител Berthoud. На щанда бе изложена новата самоходна пръскачка Raptor 4240 FC (Front Cab). Пръскачката е с резервоар с капацитет 4200 литра и може да бъде оборудвана с щанги с дължина от 24 до 44 метра. Двигателят е  6-цилиндров дизелов Deutz с мощност 220 к.с.,. Предният мост е окачен на две въздушни възглавници DUNLOP, a задния на една или две в зависимост от модела.
 
Компютърната система EC Tronic позволява всички функции да се контролират от кабината. На голям цветен дисплей могат да се виждат едновременно: скорост, измерено налягане, норма на пръскане, изпръскани литри, обработена площ, оставащо количество разтвор и степен на разбъркване.
 
„Щастливи сме да с похвалим, че тази година сме №1 по продажба на самоходни пръскачки. Това разбира се след себе си води многообразен успех и популярност на марката Berthoud в Българя. И още в първите дни на изложенито успяхме да продадем повече от половината експонати.“ Ние много пъти сме подчертавали, че не сме типична компания продаваща земеделска техника, нашият фокус е върху прецизните обработки, в това число пръскане и управление на машините.“, коментира управителят на НИК Иво Куманов.
 
Именно затова от НИК подчертаха, че безжичния трансфер на данни позволява, както фермерите да получават данни от обработките, така и да изпращат данни за парцелите, които имат.
 
„Няколко големи клинети бяха изключително радостни от тази функция, защото им позволи да изпратят множество парцели до всичките си машини и така не съществува риск да бъде обработен чужд парцел или в същото време някой да е навлязъл в границите на собствения. В същото време връзката с пръскачката, позволява управителя на стопанството или агронома, да вижда по всяко време параметрите на машината, както покритата площ, така и работното налягане, нормата на пръскане, скоростта на работа. Всичко това е ценна информация и помага на хората, които си задават въпроси. Всъщност голяма част от нашето оборудване е за хора, които искат да си задават въпроси и искат да получат отговори.“, обясни Куманов.
 
Технологията Connected Farm осигурява на фермерите безжичен пренос в реално време на информацията от дисплеите в машините. Когато те работят с 2 см точност, всеки един фермер може да си направи един мигновенен анализ на това колко време още е нужно за приключване с даден парцел и преминаване на следващия. В web портала Connected Farm Dashboard могат да се наблюдават в реално време следите на машините, информация за добива, за надморската височина и други, които да им дадат представа за това какво се случва на полето без те да са там.
 
 
 
 
© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!