Без паника! Резервни части има

Фирма Ником ЛТ е подготвена да посрещне нуждите на стопаните

Без паника! Резервни части има

Вече 19 години Ником ЛТ е добре позната на българския пазар като доверен доставчик на земеделска техника, сервиз и резервни части.

 

 

Тази година 2022 записваме вече 19 години история на нашата фирма на българския пазар, където основно сме съсредоточени към предлагането на резервни части за селскостопанска техника, машини втора употреба внос от Европа, както и сервизно обслужване и качествена поддръжка на тази техника, каза за Трактор.БГ Любомир Иванов, изпълнителен директор на Ником ЛТ. 

“Разполагаме с доста голяма складова наличност за мащабите на нашата страна. Фокусирани сме върху няколко марки и брандове, за които поддържаме тази наличност”, добави той. 

Любомир Иванов припомни, че заради ситуацията в света - пандемията от Covid-19 и войната в Украйна, се очаква забавяне в производството на определени компоненти за машините, са от там и в доставката на техниката.

 

 

Има добра новина, обаче. Засега няма задържани поръчки към клиенти и има добра наличност от резервни части за пролетното натоварване, само с леки закъснения на поръчаните части.

Фирма Ником ЛТ от една година е съсредоточена към увеличаване на складовата наличност с целта тези проблеми да не повлияят по този начин, както при останалите фирми. 

 

Любомир Иванов: За тази една година ние сме увеличили с над 35% складовата наличност, която стига нива, които са изключително задоволяващи българския пазар. 

 

“Винаги държим да имаме налична техника, която предлагаме на нашите клиенти. Дълги години работим с почти всички търговци в Европа. 
Имаме дългогодишни отношения. В този момент очакваме доставка на 4 комбайна, 2 сеялки, на няколко балопреси”, каза Иванов. 

 

 

От Ником ЛТ очакват да пристигнат още комбайни, трактори и инвентар, каза още Иванов и допълни, че техниката, която от компанията внасят, винаги е съобразена с нуждите на фермерите. Контакта и вниманието към клиентите са изключително важни в изучаване нуждите им и спомагат за избора на конкретната машина за тяхното стопанство.

 

“Фирмата, с подготовката, която прави от доста време, би позволила едно спокойствие за нашите клиенти за техните нужди. Не само към резервни части, но и от гледна точка на сервиз и от гледна точка на доставка на машини”, каза Иванов. 

 

Фермерите могат да разчитат и на бърза реакция в извършваните сервизни услуги по време на кампания. 

 

Основната цел за създаването на нашата фирма преди 19 години, беше необходимостта от качествена поддръжка и сервиз на техниката, която влиза от Европа. В момента фирмата разполага с 15 сервизни техници, 5 мобилни групи, които пътуват в цялата страна. Извършват се планови, извънредни ремонти, диагностика на машини, каза Любомир Иванов и добави, че компанията непрекъснато инвестира в развитието на екипа, което със сигурност печели доверието и уважението на земеделските стопани. Основно правилно в компанията е непрекъснатото и навременно следпродажбено обслужване, гарантиращо по-дълъг живот на машината.

“Един от нашите дългогодишни партньори и уважаван производител е фирма Siptec. Която вече над 15 години ние предлагаме на българския пазар, доказала се е, разпространена е изключително много в България и е една от най-качествените стоки, които предлагаме като почвообработваща техника”, посочи Иванов. 

 

Заедно със собственика на компанията Siptec - Якоб Пападополус, Любомир Иванов ни показа няколко модела от машините, които фирмата предлага на българските фермери. 

 

 

Силен акцент поставиха на Комбинираният стърнищен култиватор MASTER HD, който е добре познат в цяла Европа и е с доказана ефективност. Машината е идеално решение за основна обработка на почвата с интензивно смесване и инкомпориране на растителните остатъци. Високоякостните стоманени назъбени дискове перфектно нарязват трудните стърнища от царевица и слънчоглед. Машината гарантира равна почвообработка до 35 см работна дълбочина.

 

“Това, което го отличава от останалите марки, познати на земеделците, е изключително здравата конструкция на агрегата, която е 300х300 с много дебела рама. Единичният диск, който е 620 размер на браната. Хидравлично регулиране на абсолютно всички секции. И това, което най-вече отличава тази машина от останалите марки, е, че не е с две секции почвообработващи органи, а е с три. Възможност за избор на притъпкващ валяк. Можем да предложим над 7 варианта. 

 

 

Изключително здрава, изключително надеждна. А и засега няма земеделец, който да не е бил удовлетворен от обработките, които прави. Както и от всички останали машини на фирма Siptec”, обясни изпълнителният директор на Ником ЛТ. 

 

Компанията SIPTEC, с повече от 50-годишна история, е концентрирана в изграждането на ефективни решения, които да бъдат максимално близки до изискванията в съвременното земеделие и на достъпна за пазара цена. В продуктово портфолио от машини има много възможности за избор от култиватори и ротационни мотики за плитка обработка до тежки продълбочители и комбинирана техника за обработка с едно преминаване в полето.

 

“Фирма Ником ЛТ налага марката от далечната 2008 г. извършвали сме множество демонстрации на тази почвообработваща техника - дисковите брани, култиваторите, ротационните мотики, продълбочителите. Това е доказана техника много, много години”, заключи Иванов. 

 

Повече информация за техниката, предлагана от Ником ЛТ можете да получите на място в базата в град Велико Търново или на сайта на компанията www.Nikom-LT.com, както и на телефон 0884 762867