Бизнесмени от Мароко с интерес към селскостопанска техника от България

Бизнесмени от Мароко с интерес към селскостопанска техника от България

Бизнесмени от Мароко са заявили интерес към произведена в България селскостопанска техника. Това съобщиха за Трактор.БГ от Международния панаир в Пловдив, където бизнес-група от Мароко ще вземе участие в Техническия панаир през Септември.

 

Към произвеждания в България земеделски инвентар има голям интерес, заяви председателят на Палатата на търговията, индустрията и услугите на град Рабат Омар Дерраджи. Той взе участие в бизнес делегация, която посети Международен панаир Пловдив, за да се запознае с условията в националния изложбен център.

 

На визитата присъства и посланичката на Мароко в София Азиза Лимам.

„В нашата държава се реализира мащабен проект, наречен „Зеленият план", за развитие на селското стопанство. Той включва и обновяване на машинния парк, а българските изделия са добре познати и предпочитани", обясни Омар Дерраджи. Според него Мароко може да внася в България продукти на хранителната индустрия и фосфатни торове.


Обсъдихме и възможността у нас директно да се доставят аксесоари за автомобили, които се произвеждат в Мароко, за да се постигнат по-ниски цени, добави Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив.


Очаква се Мароко да има силно присъствие на Есенния панаир, което да доведе до разширяване на двустранните икономически връзки.  Приехме с гордост и радост предложението да станем страна партньор на една от най-големите делови прояви на Балканите и в най-кратки срокове ще направим необходимите стъпки, за да се реализира тази идея, заяви Омар Дерраджи след срещата на бизнес делегацията с ръководството на Международен панаир Пловдив.


Другата цел на визитата бе експертите от Палатата на търговията, индустрията и услугите да проучат опита и модела на мениджмънт на панаира, тъй като в момента в Рабат се изгражда голям изложбен център.

 

Справка на Трактор.БГ сочи, че през 80-те години, България е изнасяла за Мароко трактори Болгар от завода в карловското село Ведраре, които са били типично изпълнение за южната страна, както и системи за напояване и водни помпи. Износът на почвообработваща техника е бил сравнително по-слабо застъпен.

 

© 2012 Tractor.BG