Български фермери посетиха завода на Kinze в САЩ по покана на Фермер 2000

Български фермери посетиха завода на Kinze в САЩ по покана на Фермер 2000

Група български фермери от над 40 души, заедно с екипа на фирма Фермер 2000 АД, водена от изпълнителния директор Димана Страхинова, посетиха световноизвестното изложение за земеделска техника FARM PROGRESS SHOW, което се провежда ежегодно в град Decatur щата Illinois.

В мащабното изложение водещи брандове в производството на селскостопанска техника показаха своите новостите, напредък и иновативните решения в технологиите за обработка на почвата, прибирането на реколтата и съхранението и.

От MASSEY FERGUSON, чийто ексклузивен представител за България е Фермер 2000, показаха новостите си при комбайните, тракторите, балопресите и самоходните косачки. Специално внимание предизвика стенда за тест на вариаторната скоростна кутия на MASSEY FERGUSON, където фермерите имаха възможността да се убедят в предимствата, производителността и удобството да използваш трактор с варио трансмисия.



На щанда на MASSEY FERGUSON посетителите имаха възможност да се запознаят с новата серия трактори MF 6600. Тракторите от новата серия ще се оборудват с нови 4 - цилиндрови двигатели, отговарящи на екологичните норми Stage 3b, като диапазона на мощност ще варира от 120 до 160 к.с. Три модела от серията MF 6600 ще бъдат предлагани с безстепенна трансмисия Dyna VT, като по този начин се разширява CVT гамата на 4 - цилиндровите трактори.

Несъмнено нашите гости бяха силно заинтересовани също така  и от тракторите от новата  серия MF5600 включваща редица нововъведения, сред които неутрален спирачен педал, гарантиращ удобство при товарни дейности, нов тип лек съединител, който позволява без усилия плавно превключване независимо от скоростта и посоката на движение на трактора. Тракторите от тази серия включват няколко модела с мощност от 85 до 105 к.с.

Серията трактори Massey Ferguson 5600 имат кабина, която е на базата на по-големия MF7600, който спечели приза Трактор на годината 2012. Контролните уреди са разположение ергономично в десния блок на кабината, откъдето лесно се управлява работата на двигателя, навесната система и трансмисията, която е Dyna-4 с 16/16 предавки и без нужда от натискане на съединител.

За разлика от по-големите трактори от серията MF7600, които използват двигатели с каталитична селективна редукция (SCR) за обработка на изгорелите газове, MF 5600 покриват строгите норми за вредни емисии - Tier 4, благодарение на 3 цилиндров дизелов DOC двигател AGCO Power, който не ползва SCR. Това гарантира по-лесна и евтина поддръжка, както и намалени разходи заради това, че не се използва AdBlue. Хидравличната система е с капацитет от 100 л./мин, което осигурява достатъчно капацитет за работа с челен товарач плюс прикачен инвентар на задната навесна система.

Най – голям интерес сред Американските машини предизвикаха сеялките за пролетни култури KINZE. Всеки български фермер от групата имаше възможност да задеде свойте конкретни въпроси към специалистите от завода на KINZE и да направи най-точния избор на сеялка, което е от изключително важно значение, тъй като качеството на засяване е един от факторите, които определят добива. След направените консултации със специалистите, някои от земеделците вече направиха своите поръчки за пролетни сеялки.

След като нашите клиенти и гости задълбочено разгледаха щанда на KINZE на изложението и получиха важни насоки как да подберат подходящата сеялка за техните райони и почви се отправиха и към фабриката на KINZE в Айова, където бяха посрещнати от изпълнителния директор на компанията и част от техническия екип, който беше в готовност да отговори на всички възникнали въпроси и практически да покаже как могат да се случват нещата използвайки сеялка за пролетни култури KINZE. При избора на сеялка също трябва да се обърне внимание на типа на изсяващия апарат - вакумен или механичен. Повечето фермери по света, както и в България залагат на механичното изсяване, заради изключително бързата и проста настройка на машината, като това беше мнението и на групата фермери присъстващи в завода на KINZE.



Сеялка KINZE модел 4900 – следващата голяма иновация
Машина, която се предлага във вариант 12, 16 или 24 реда, с изключителна точност (над 99%) при изсяване.  При тази сеялка говорим за изцяло иновативен продукт, а не за подобрения. Продуктът е разработен на базата на изискванията,  впечатленията и нуждите  на фермерите.

Новостите започват още от специално конструираната рама с иновационен дизайн, която позволява сгъване в предно положение и по този начин се постига транспортна ширина от 3,00 м. Следващото многофункционално предимство е в дизайна на рамата и възможността и да копира терена по време на работа.





Друга иновация при сеялката отново е в рамата и възможността за хидравлично разпределение на теглото от центъра към краищата на машината, което многократно подобрява качеството на засяване и респективно увеличава добива.



Сеялката е с изцяло иновативен дизайн на резервоарите за семена, където вече разполагаме с по-добър ъгъл за насочване на семената. По-големият обем на резервоарите за семена многократно увеличава производителността на сеялката, а възможността резервоарите да бъдат снабдени с везна Ви дава изключителен контрол върху посева, докато непрекъснатия въздушен поток се грижи за предотвратяване запушването на семепроводите.



Новости не липсват и при изсяващите апарати на машините от серия 4900, която е с изсяващи апарати от новата серия 4000, които Ви дават изключителна точност на изсяване (99%+), a новия дизайн на семезахващащите дискове осигурява работа без пропуск.



Най-интересното при тази сеялка е решението, което е взел и патентовал  производителя относно задвижването, а именно - машината вече не разполага със вериги, валове, съединители и скоростни кутии. Всичко това вече е в миналото и задвижването се осъществява посредством иновативни 24 волтови електродвигатели с висок въртящ момент изцяло защитени от прах, които без никакъв проблем могат да бъдат измивани с водна струя дори под налягане.

Производителите са отделили специално внимание, както  на изсяващите секции и дизайна, така и на изключително големия брой опции от притъпкващи колела, колела против растителни отпадъци и др., по-големия резервоар за течна тор, с възможност за комплектация с центробежна или бутална помпа и прецизната електронна система, при която целия сейтбен процес е под контрол,  с възможност за връзка с ISOBUS букса без нужда от допълнителен монитор в трактора.

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!