Български земеделци посетиха заводите на Claas и Amazone по покана на Универсал НВГ

Български земеделци посетиха заводите на Claas и Amazone по покана на Универсал НВГ

14 български фермери посетиха двата немски гиганта в производството на селскостопански машини – Claas и Amazone по покана на най-големия дистрибутор на немската селскостопанска техника с тези марки в България "Универсал НВГ" ЕООД Долна Оряховица.

Целта на посещението беше фермерите да се убедят не само в качеството на работа, но и в качеството на производството на двата производителя. По време на 5-дневното посещение фермерите видяха големите и модерни производствени цехове на двете фирми – Claas в Харзевинкел и на Amazone в Гасте и Худе. Те посетиха също и големите складове за резервни части на Claas в Хам. На полетата за демонстрации в близост до фабриките бяха показани иновациите при продуктовите гами и на двете марки.

Amazone показаха в действие новата си сеялка с изключително бързият си изсяващ апарат. Също в действие бе видяна и прикачната пръскачка UX. В изложбените халета фермерите имаха възможноста да видят пълната производствена гама на двете марки.

    
 

Българските фермери посетиха стопанствата и на някой от големите фермери в областта, обмениха ноу-хау и нови идеи, които да приложат в България. Бяха направени и няколко демонстрации на машините на Claas и Amazone. Фермерите имаха възможност да се убедят и в качеството на работа на Xerion 3800 с продълбочител Centaur 7,50 м., Axion 850 с продълбочител Centaur 5м и цистерна за разхвърляне на течен тор.

Българската група остана приятно изненадана и след посещение на система за производство на Био газ от зърнена продукция.