Близо 1000 обяви за употребявани трактори и инвентар в рамките на 30 дни в Трактор.БГ

Близо 1000 обяви за употребявани трактори и инвентар в рамките на 30 дни в Трактор.БГ

Силно активизиране на пазара на употребявана техника се забелязва през последния месец в България. Само за последните 30 дни, в Българския портал за селскостопанска техника - Трактор.БГ®, са публикувани близо 1000 оферти за употребявана техника.

 

Силно увеличение на офертите за продажби на употребявани трактори, комбайни и земеделски инвентар има от страна на зърнопроизводители, овощари и животновъди, се вижда от техниката обявена за продажба, че по-големите зърнопроизводители успяха да закупят нова селскостопанска техника по проекти със субсидия и трябва да се освободят от старата техника.

 

Тревожно се увеличава обаче и броя на офертите за агро-техника на фермери, които не успяват да изплащат задълженията си към банки и лизингови компании, което изкарва на пазара съвсем малко употребявана и иновативна техника, на сравнително занижени от средните за пазара цени.

 

Тенденцията за следващите 2 години е силно да се засили пазарът на употребявана земеделска техника. Очакванията на експерти от бранша са за търсене на сравнително модерни машини на възраст между 3 и 10 години. При пазарът на нова селскостопанска техника се очаква да продължи тенденцията за ръст при продажбите на нов земеделски инвентар ( торачки, сеялки, пръскачки, брани, плугове, култиватори, косачки и др. ). Един от сегментите, който тепърва ще се развива е пазарът на селскостопански ремаркета, който досега беше традиционно слаб.

 

оферти за употребявани трактори


© 2010 Всички права запазени. Позоваването на източник Трактор.БГ е задължително!