CASE IH 9230 Axial Flow поставя нови стандарти за жътва ( ВИДЕО + СНИМКИ )

CASE IH 9230 Axial Flow поставя нови стандарти за жътва ( ВИДЕО + СНИМКИ )

Тайтън Машинъри България” АД съвместно с CASE IH, един от световните лидери в производството на селскостопанска техника, организира първото по рода си събитие в Европа за поставяне на рекорд при жътва на пшеница със зърнокомбайн  Case IH Axial Flow 9230.  Целта на събитието, което Тайтън Машинъри България организира, съвместно със световния производител Case IH,  бе да се постигне максимален добив на тон за час при жътва на пшеница.

 

На 05-и юни в землището на село Враняк, община Бяла Слатина в присъствието на клиенти, партньори и специалисти от Case IH, бе даден старт на жътвата в 14,17 ч. В продължение на 5 часа, комбайнът Case IH 9230 ожъна  460декара с пшеница. 

 

Резултатите след края на жътвата са повече от впечатляващи, предвид тежките условия в които тя се проведе, отчетоха от Тайтън Машинъри България.

 

Жътва на пшеница с CASE AF 9230 и 12,2м лентов хедер.

Върхово натоварване  –

Максимално постигнат добив на час – 106 т/ч

Максимално постигната работна скорост – 10,6 км/ч

при влажност  - 9,4%

Постигнати резултати:

Средна влажност  - 10,4%

Ожъната площ – 460 дка

Среден добив на час: - 75,8 т/ч

Ожъната площ на час – 92 дка/ч

Прибрано количество – 379 Т

 Отчетени загуби  – 0,8%

Среден добив от полето – 816кг/дка,

Продължителност на жътвата  – 5 часа – начало 14.17ч  край  19.37ч – 20 мин стоп за заредждане на гориво.

 

Резултати от независима лаборатория към Аграрен Университет  - Пловдив, Факултет Агрономство показват :

-          Чистота на пробата, взета в три различни часови пояса – 1% примеси – изключително чисто зърно в бункера

-          Начупени и увредени зърна под 0.01%

 

 

 

ВИЖТЕ КРАТКО ВИДЕО ( пълният видео репортаж, очаквайте скоро )

 

 

 

 

Джордж Стансън, бизнес мениджър за Източна Европа в Case IH,  заяви защо точно в България се прави такъв мащабен полеви тест за жътва:

„Факт е, че до момента никой в Източна Европа не се е опитвал да постави рекорд за жътва с такъв комбайн. Изборътда се проведе това събитие тук в България има съвсем просто обяснение. Първо в България има стопанства, добре оборудвани с високо технологични машини, което позволява да се извърши това начинание. Тук  са и едни от най-красивите зърнени полета, който аз съм виждал. На второ място, но не по значение, е доброто коопериране с  нашия партньор Тайтън Машинари България, които имат опит в организирането на подобен род събития. И все пак е нужно да се намери място с 4000-5000 дка, с перфектни условия за жътва, каквито имаме тук днес, макар скоро да имаше валежи“.

 

 

 

Йордан Райчев, продуктов мениджър зърнокомбайни Case IH в Тайтън Машинъри заяви, че за изпълнението на поставените цели е избран комбайнът Case IH Axial Flow 9230.

„Избрахме  именно AF 9230, защото за достигането на максимална производителност са необходими висока мощност, голяма работна ширина и изключително прицизност, качества които този модел комбайн притежава “, и допълни:

„AF 9230 притежава най-голямата отсевна площ на пазара – 6,5 кв. м., както и скорост при разтоварване до 159 л/сек. Друга подробност, която трябва да отбележим, е лентовият хедер, който бе агрегатиран към комбайна. Той се отличава от останалите конкуренти на пазара с това, че вместо с целошнек  транспортира ожъната маса посредством гумени ленти. Това позволява висока скорост, което увеличава ефективността на комбайна с до 20% .“

 

CASE IH 9230 Axial Flow + лентов хедер MacDon

CASE IH 9230

 

Резултатите след края на жътвата са повече от впечатляващи, предвид тежките условия в които тя се проведе, отчетоха от Тайтън Машинъри България. Постигнатите резултати доказват капацитета и високата производителност на машината.

 

Titan Machinery BG

 

По време на жътвата от Тайтън Машинъри България организираха и демонстрация за обработка на ожънатите полета. Те представиха пред фермерите различни комбинации с машини за почвообработка и сеитба на шведската фирма Vaderstad, агрегатирани към трактори с марката Case IH, на които компанията е официален вносител.

 

Vaderstad сеялка

 

От Тайтън Машинъри обърнаха внимание, че в тежки години като тази  - многото дъждове и високата влага, затрудняват както жътвата, така и последващата обработката. Стърнищните и дискови култиватори от марките Case IH и Vaderstad могат да влязат и да извършват ефективна почвообработка именно при такива тежки условия,  в които конкурентните аналогични машини се затрудняват. В това се убедиха и фермерите, дошли на  събитието.

 

CASE IH Ecolo Tiger

 

В края на жътвата и последвалата обработка екипа на Тайтън Машинъри и фермерите бяха единодушни: „Добрата обработка, прецизната сеитба и ефективна жътва с машините на CaseIH  и Vaderstad показаха днес, тук на полето, че водят до по-високи добиви и спомагат за преодоляването на трудностите при работата, особено в години с тежки климатични условия.

 

-------------------------------------------

За „Тайтън Машинъри“ АД

 

"Тайтън Машинъри България" АД е българо - америкаско дружество с водещ пазарен дял у нас в продажбата на земеделска техника. Мажоритарен собственик на компанията е Titan Machinery Inc., най - големият дилър на CNH в световен мащаб.

 

"Тайтън Машинъри България" АД е официален вносител  на  трактори и зърнокомбайни CASE IH и широка гама прикачен инвентар на водещите марки VÄDERSTAD, SALFORD, KVERNELAND, пръскачки TECNOMA, ремаркета Annaburger, телехендлери MERLO, както и строителна техника Case CE.

 

Фирмата  разполага с изградена  мрежа от продажбено - сервизни центрове  и мобилни сервизи в градовете: София, Стара Загора,  Монтана,  Плевен, Добрич, Русе, Бургас, както и единственият Агро център за употребвявани машини,позициониран в с. Борован.

 

Централният офис на"Тайтън Машинъри България" АД е позициониран в София.

София 1574, Тържище Слатина - Булгарплод , ул.Проф.Цветан Лазаров № 13
Телефон: 02/ 9713525
[email protected]
www.titanmachinery.bg
 

Ожънатото зърно се разтоварва в специализираното ремарке за зърно - ANNABURGER :

ремарке за зърно - Annaburger