Case IH дефинира категории на автономност и анонсира своя пилотна програма

Case IH дефинира категории на автономност и анонсира своя пилотна програма
От самия старт на концепцията за автономен трактор, Case IH постоянно развива технологията за автономност и става фактор в автоматизацията на селскостопанската дейност. Консултирайки се с клиенти от цял свят, марката задълбочено проучва най-адекватния и полезен начин за въвеждане на тази технология в експлоатация. В днешни дни, благодарение на програмата си за автономност и автоматизация, Case IH може да проучва и тества автономната технология в реални условия.
 
„Още при представянето си през 2016 г. Автономната машина, показа на света възможностите за автоматизация при работа в селското стопанство, но тогава това все още беше само концепция. Този работещ трактор ни даде основата да обсъдим с фермерите и индустрията необходимата технология за високоефективна работа в земеделието днес и в бъдеще", споделя Робърт Земенчик, глобален продуктов мениджър на Case IH AFS. „Ние сме готови да покажем как се прилага автоматизацията и автономията в селското стопанство и как може да се развият системите за прецизно земеделие, които нашите клиенти използват в момента в своите ферми".
 
Пет категории на автоматизация в селското стопанство
Разнообразните дейности в стопанствата по света изискват различни нива на автоматизация. Чрез задълбочено и насочено към ползите на фермера изследване, Case IH установи, че настоящите и бъдещите нужди от технологии попадат в пет категории на автоматизация за селскостопански приложения. Категориите и свързаните с тях дейности, включват:
 
- Управление
- Координация & Оптимизация
- Автоматично управление с асистиране от страна на оператора
- Автономност с пряк контрол от оператора
- Пълна автономия
 
Case IH определя нови категории на автономия и автоматизация в селскостопанските приложения.
 
„Вълнуващо е да проучваме възможностите за ефективност, които автоматизацията и впоследствие пълната автономност могат да донесат при всяка една земеделска операция", казва Земенчик. „Логиката да създадем категории е, да дадам по-пълна представа за всички възможности. А и дадена машина би могла да се впише едновременно в повече от една категории. Днес много от нашите клиенти вече работят в категориите „Управление“ и/или „Автоматично Управление с асистиране от страна на оператора".
 
Петте категории, дефинирани от Case IH, започват с автоматизирането на конкретни задачи при определени машини. Case IH дава старт на автоматизацията създавайки през 90-те години технологията с AFS AccuGuide™ система за автоматично водене и продължава и днес да предлага модерни решения, като системата за автоматично обръщане в края на блока AFS AccuTurn™ и сензорната технология за предсеитбена подготовка AFS Soil Command™.
 
 
Автономност с пряк контрол от оператора е една от петте категории на Case IH за автоматизация,която дава възможност на оператора в един трактор да контролира работата на друг трактор, който е в същото поле, но няма водач.
 
Проучване и управляване на автономната технология в реални условия
През 2018 г. Case IH си сътрудничи с компанията Bolthouse Farms, работейки по програма за управление на изцяло автономен трактор. Целта на програмата е да разбере как може да се използва новата технология и как тя отговаря на реалните изисквания на фермерите.
 
„Единственият начин да утвърдим използването на автономни технологии в земеделието е като съвсем буквално оставим фермерите да ги използват в собствената си ферма, интегрират ги сред останалите машини и провеждат ежедневните си дейности", казва Земенчик.
 
Като един от най-големите производители на моркови в Северна Америка, Bolthouse Farms целогодишно се занимава със земеделие в широк район в четири американски щата и в Канада. Стремежът на компанията към усъвършенстване на технологиите, заедно с желанието й за по-добра производителност, я правят идеална за пилотния проект на Case IH.
 
Първоначално, пилотният проект ще бъде с фокус върху основна обработка на почвата и продълбочаване - и двете изключително важни за Bolthouse Farms. Ще бъдат използвани група автономни трактори Steiger® Quadtrac®, в комбинация с дискова брана True-Tandem™ или стърнищен култиватор Ecolo-Tiger®. Това ще помогне да се оцени автономното управление на машината при различна обработка на почвата, различни типове почви, метеорологични условия. 
 
„Една от основните цели е да получим обратна връзка от агрономите и операторите относно използването на автономна технология в реални условия, така че Case IH да може да доразвие и усъвършенства системите за технологичен контрол и оптимизация на машините", казва Земенчик. „Освен това ще можем да научим какви ползи виждат Bolthouse Farms от автоматизацията и автономното управление, за които може би ние не сме се сетили".
 
Брайън Грант, вицепрезидент на Bolthouse Farms, разглежда автономната пилотна програма за трактори като възможност за намиране на нови начини за по-ефективно функциониране на компанията и предоставяне на висококачествена храна за нарастващото население.
 
„Тепърва започваме да се питаме и ние, и инженерите на Case IH „Какво, ако автономните трактори могат да направят и това, и това?", казва Грант. „Но всъщност, въпросът не е „дали ще стане", а „кога."
 
Case IH периодично ще предоставя актуална информация по време на пилотната програма.
 
Официален вносител в България на машините от марката CASE IH е Тайтън Машинъри България ЕАД
Добави коментар