CASE IH измислиха система за самонаточване на дискове по време на почвообработка

  • 796
  • 0
  • Новини
CASE IH измислиха система за самонаточване на дискове по време на почвообработка

Четири иновации на Case IH бяха избрани да получат престижните награди AE50 за 2012-а година.

 

Спонсорирани от Американското Общество на Земеделски и Биологични Инженери (American Society of Agricultural and Biological Engineers) (ASABE), наградите AE50 ежегодно определят най-новаторското ново земеделско оборудване по целия свят. Рецептата за тазгодишната награда на Case IH включва независимо управление на напречния шнек в бункера за зърно на комбайните Case IH "Axial-Flow®" Серия 30, сламодробителя за фино нарязване "MagnaCut" за комбайни "Axial-Flow", роботизираното точило "Robo-Sharpener" и трактора "Steiger® 600".


Печелещите награди технологични нововъведения бяха обявени в броя от Януари/Февруари на списание "Resource" на ASABE. Те ще бъдат наградени също така и на Конференцията за Технологии на Земеделско Оборудване на 14 Февруари в Луисвил, Кентъки.


“ASABE постоянно оценява Case IH за развиването на новаторско земеделско оборудване, което помага на земеделците да Бъдат Готови да се справят с предизвикателствата и възможностите на днешната земеделска промишленост,” казва Кайл Ръсел, Старши Директор по Маркетинга на Case IH. “С помощта на клиентите, Case IH създава изделия, които посрещат изискванията на бизнеса им, същевременно увеличавайки печалбата до максимум.”


За две десетилетия, наградите AE50 определиха най-добрите изделия, въведени в отраслите на земеделието, хранително-вкусовата промишленост и биологичните системи. Експертен съвет избира до 50 победители, въз основа на търговското влияние, приноса към земеделието и инженерството, и напредък от инженерно и технологично значение. За квалифициране на отделните награди, всяка разработка трябва да е била произведена, рекламирана и готова за пускане в продажба през календарната 2011 година.

 


Относно печелившото оборудване на Case IH:

Независимо управление на напречния шнек в зърнобункера, комбайни Axial-Flow Серия 30
Независимото управление на напречния шнек повишава ефикасността, спомагайки за по-високи скорости на разтоварване и, в крайна сметка, намалява износването и повредите на системите и съставните части на шнека. Това се постига чрез позволяване на комбайнерите да изключват напречните шнекове, докато отвесните и водоравните шнекове продължават да преместват зърното по време на разтоварване, спомагайки за отстраняването на всяко зърно от отвесните и разтоварващите тръби. С по-голям, 17-инчов шнек и по-широки отвори в улея към разтоварващия шнек, комбайнът може да обработи повече зърно, увеличавайки ефикасността в нивата. Възможността за изключване на напречните шнекове и почистване на отвесните и водоравни шнекове намалява теглото и подобрява ефикасността. Тези функции позволяват увеличение на скоростта на разтоварване до 158 литра в секунда, поддържайки същевременно най-високото качество на пробата зърно в зърнобункера.
Стандартно на комбайните Case IH Axial-Flow ® 9230, управлението на напречния шнек е опция за моделите Axial-Flow 7230 и 8230.


Сламодробител за свръх фино нарязване MagnaCut за комбайни Axial-Flow

Със 120 въртящи се ножчета, сламодробителят за свръх фино нарязване "MagnaCut" е една от шестте опции за обработване на растителните остатъци на комбайните Case IH Axial-Flow. Фиксираните контра-ножчета са регулируеми на стъпки от напълно прибрано до напълно включено положение, позволяващи на производителя да избира правилното качество на нарязване, за съответствие с изискванията му за обработване на растителните остатъци. В допълнение, нови плъзгащи се връзки предпазват остриетата на ножчетата от чужди предмети за по-дълъг живот на ножчетата. Възможностите за разпръскване също са подобрени, улеснявайки земеделците при сеитбата и почвообработката.
Идеален за фино нарязване на растителните остатъци, особено в Западна Канада, сламодробителят за свръх фино нарязване "MagnaCut" се предлага за комбайните Axial-Flow на Case IH, модели 7230, 8230 и 9230.


Роботизирано точило "Robo-Sharpener" за остриета "True-Tandem 330 Turbo"
Новият Case IH Robo-Sharpener™ е единственото точило за вълнообразни остриета в света. Конструиран за заточването на вълнообразни или стандартни почвообработващи остриета на Case IH True-Tandem™ 330 Turbo, това е първият, ръчно управляван, работещ на полето робот, който дава на водачите гъвкавостта да го използват там, където се нуждаят от него.
Robo-Sharpener е оборудван със придвижваща система, позволяваща му да преминава по релса от едно острие до друго. Задвижващ механизъм завърта остриетата до идеални обороти, заточвайки ръбовете за минути. Това равновесие също така не позволява нагорещяването на остриетата, така че закалката на стоманата да не бъде нарушена.
Понеже е навесна работна машина, няма притеснения за намиране на водоравен терен, заточването може да бъде извършено в нивата, двора на стопанството или сервизната площадка.
Вземайки предвид, че разходите за труд и транспорт са различни в различните страни, използването на Robo-Sharpener от местния ви дилър на Case IH може да спести на водачите до 85 процента, в сравнение с разходите за заточване на работна машина.


Трактор Steiger 600
Гордеейки се с 670 к.с. върхова мощност на двигателя, тракторът Case IH Steiger® 600 развива допълнителна мощност на двигателя за движение по стръмни склонове, условия с жилави растителни остатъци или за посрещане на големите изисквания към ВОМ и хидравлична мощност на днешните по-големи, по-производителни работни машини. Мощният 12.9-литров двигател съответства на стандарта за емисии Tier 4A и е оборудван с технология за Избирателно Каталитично Намаляване (Selective Catalytic Reduction) (SCR) за до 10 процента икономии на гориво.


Steiger 600 се предлага с колела или с единствената по рода си конфигурация Case IH Quadtrac®, която използва четири независими вериги със система за положително задвижване, за свеждане до минимум на натиска върху почвата, намаляване на притъпкването и подобряване на сцеплението.


Включващ една от най-големите и най-тихи кабини в отрасъла, с единствено по рода си окачване на кабината в четирите ъгъла, Steiger 600 е конструиран за максимално вътрешно удобство по време на дългите дни в нивата. Тракторите Steiger включват изключителна, завъртаща се с 40-градуса надясно седалка, която осигурява на тракториста по-ергономично зрително поле за наблюдение пред трактора, следейки същевременно работната машина отзад. Органите за управление в кабината бяха разположени леснодостъпни в горната дясна част на кабината, докато най-често използваните функции са групирани в новата конзола на подлакътника "MultiControl". Подлакътникът MultiControl може също да "приеме" допълнително предлагания монитор Pro 700, който е най-големия предлаган монитор с тактилен екран за лесно управление на трактор и работна машина. Обща за всички трактори Case IH от високия мощностен клас, конзолата обединява 85 процента от операциите на трактора в един, лесен за употреба контролер, който пасва лесно в ръцете на водача за ергономично, едноточково управление.

 

 


Независимото управление на напречния шнек в зърнобункера, внедрен на новите комбайни Case IH Axial-Flow Серия 30 е едно от четирите изделия на Case IH, които получиха наградата AE50 от ASABE. Това управление подпомага ускоряване на разтоварването и в крайна сметка удължава "живота" на частите на шнека.

 Сламодробителят за фино нарязване "MagnaCut" на Case IH е една от шестте опции за обработване на растителните остатъци на комбайните Case IH Axial-Flow. Този сламодробител е идеален за фино нарязване на растителните остатъци. Сламодробителят беше избран да получи награда AE50 за 2012 от ASABE.

 Точилото Case IH Robo-Sharpener е първият в света полеви сервизен робот за заточване на вълнообразни почвообработващи остриета. Robo-Sharpener беше избран да получи награда AE50 за 2012 от ASABE.

 С върхови 670 конски сили, новият трактор Case IH Steiger 600 смесва технология с удобство. Единствената по рода си конфигурация Quadtrac намалява притъпкването и подобрява сцеплението, докато окачването на четирите колони на кабината, въртящата се с 40-градуса надясно седалка и нова конзола подлакътник "MultiControl" правят дългите дни в полето по-лесни. Steiger 600 е носител на награда AE50 за 2012 на ASABE.

 

Повече за продуктите на CASE IH - РИМЕКС.