Case IH Optum 300 CVX спечели приза Трактор на годината за 2017 на EIMA

Case IH Optum 300 CVX спечели приза Трактор на годината за 2017 на EIMA
Наградата за трактор на годината за 2017 бе връчена на Case IH за Optum 300 CVX, което показа фокуса на марката върху грижата за почвата и ефективността на горивото. Някои от най-важните селскостопански издания в Европа бяха част от журито което призна важността на компактния дизайн и висока мощност на Optum CVX, пасващи идеално на все по-нарастващото търсене.
 
 “След приза за машина на годината 2016 за Optum, тазгодишната награда показва признанието на европейската селскостопанска преса по отношение на дизайна и характеристиките на Optum, които представляват значителен напредък в технологиите за трактори,” каза Дан Стюарт, продуктов маркетинг мениджър за Европа, Близкия изток и Африка в Case IH. 
 
 
Optum CVX е между американския Magnum и нашата Puma, които също като Optum CVX се произвеждат в Св. Валентин, Австрия. Създадохме изцяло нов, здрав, но по-лек дизайн с нов преден мост в отговор на изискванията за трактор с 250-300 к.с. с високо съотношение на мощност към тегло в компактно и маневрено разположение. Това означава, че тракторът е подходящ за дейности изискващи висока мощност, но по-малко тегло – като работа с големи косачки, където е важно да се предпази тревната площ.
 
За дейности, при които сцеплението е от съществено значение, като тежки обработки, Optum CVX може да бъде също толкова подходящ колкото всеки друг обикновен трактор.  За транспорт на пътя, Optum може да се оборудва с тежести според товара, който тегли за максимална безопасност и икономия на горивото. 
 
С безстепенна Case IH CVТ трансмисия, FPT 6.7-литровият двигател с шест цилиндъра и Hi-eSCR е изграден около структурен картер. Докато нормалното ненатоварено тегло на трактора е 11,000 кг, този дизайн позволява максимално общо тегло от 16,000 кг. Други функции за икономия на горивото включват управление оборотите на двигателя при празен ход, намалявайки ги от 850rpm до 650rpm в случай, че тракторът е спрян без да се движи повече от две минути. 
 
Резултатът е трактор, който предпазва почвата и тегло, което пасва в зависимост от типа обработка. Освен това машината има предимства по отношение на износването на гумите и компонентите, което може да се получи при тежък трактор при по-леки приложения на полето или транспортиране. Също така е изключително икономичен по отношение на горивото, както бе доказано от резултатите на DLG Powermix от 249 g/kWh. Наградата Трактор на годината показва колко важни са тези характеристики за модерното земеделие. 
 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!