Case New Holland и КАМАЗ подписаха договор за съвместен завод в Русия

Case New Holland и КАМАЗ подписаха договор за съвместен завод в Русия

Case-New Holland и КАМАЗ финализираха подписването на договор за съвместно предприятие в Русия. Собствеността в новия проект е разпределена 50:50, като се планира инвестицията да бъде в размер на  70 млн. щатски долара.

Двете компании обявиха намерението си за съвместна работа още през октомври миналата година. Заводът Naberezhnye Chelny, разположен на 1000 км източно от Москва първоначално ще произвежда машини за руския пазар, а по-късно и за останалите страни от Източна Европа.

Очаква се годишното производство да достигне 4000 машини, две серии трактори New Holland T9060, T9040, T8050 съответно с мощности 535, 435 и 325 к.с. и два нови зърнокомбайна CSX7080 с мощност 300 к.с. и CSX7060, 272 к.с.

Производството в новата фабрика ще започне още в края на тази година, но сглобяването на части за земеделски машини вече е факт. Маркетингово и дистрибуторско споразумение също ще бъде подписано в най-скоро време.

С това партньорство целим да увеличим значително влиянието си на руския пазар, като предложим напредналите технологии на CNH на един от водещите световни пазари, коментира Франко Фусиани (Franco Fusignani), главен изпълнителен директор на CNH International.

Сергей Когогин (Sergey Kogogin), генерален директор на КАМАЗ, добавя: "Ние осъществяваме нашите общи планове. Руските потребители на селскостопански и строителни машини скоро ще могат да закупят висококачествени и високотехнологични съоръжения на CNH, произведени в съвместното ни предприятие в Русия."

© 2010 Всички права запазени. Позоваването на източник Трактор.БГ е задължително!