Challenger отново доказа лидерството си в премиум-клас тракторите ( ВИДЕО )

Challenger отново доказа лидерството си в премиум-клас тракторите ( ВИДЕО )

Лидерът при гумено верижните трактори – Challenger (Челинджър) взе участие в полевите тестове DLG Field Days, които се проведоха в Германия.

 

Представяната в България от фирма Варекс престижна марка трактори и самоходни пръскачки за пореден път демонстрира своята лидерска позиция в премиум класът на селскостопанската техника.  

 

Пред фермерите беше показан матово-черният трактор Challenger Stealth, който е прототип на базата на МТ775 Е. Той е с нов мощен ECO Power двигател с обем 9,8 литра и мощност 431 к.с. Този уникален трактор ще се предлага в лимитирана серия на пазара в Европа от следващия месец.

 

ВИЖТЕ ВИДЕО:

Challenger - DLG field days - полеви тестове

 

Друг акцент от Challenger по време на полевите тестове DLG Field Days бяха самоходните пръскачки RoGator. Те демонстрираха перфектна стабилност на пръскащите щанги при неравни терени и относително висока скорост, в сравнение с други тествани самоходни пръскачки. Тестваният Rogator RG 655C е с мощност 242 к.с. и клиренс 75 см. Пръскачката е с обем на резервоара 6000 литра.

 

Challenger RoGator 655C

 

Тестваният в полето пък Challenger MT 765 D показа с изключителна лекота почвообработка с тежки обръщателни плугове и култиватори. Тракторът е с максимална мощност 382 к.с. и SCR сиситема за очистване на отработените газове. Има 16 предни и 16 задни предавки. В кабината има 7,4-иначов цветен монитор, който дава на оператора пълен контрол на всички функции.

 

Новост е системата за завиване One Touch, която подпомага маневрирането на трактора и съхранява до 35 функции за 8 различни вида прикачен инвентар, като ги повтаря с натискането само на един бутон.

 

Новата система Intellitronics Network пък контролира синхронната работа между двигател, ВОМ и хидроразпределител, като по този начин тракторът постига оптимална производителност и икономичност.  Съществена новост при този модел е и системата за окачване на веригите Opti-Ride. Тя позволява на всяка верига да се повдига независимо до 150 мм над центъра, като това подобрява сцеплението, а веригите могат да се издигат над препятствия.

 

Пълна информация за гумено-верижните трактори Challanger, както и за самоходните пръскачки Challenger Rogator, можете да получите от официалния представител за България – фирма Варекс.

 

трактор Challenger