Част 1: Сребърните медали за иновации на Агритехника 2022

Едно от най-големите изложения за агротехника в Европа раздаде 1 златен и 16 сребърни медала

Част 1: Сребърните медали за иновации на Агритехника 2022

Въпреки че изложението Агритехника беше отложено за 12-18 ноември 2023 г., наградите за иновации станаха известни още в края на 2021 г., както Трактор.БГ вече писа.

 

Гласувайте: Как оценявате назначенията на поста заместник-министър на земеделието?

 

Един златен медал и 16 сребърни награди присъди едно от най-големите изложения за земеделска техника в Европа. Сребърна награда за иновации на Агритехника се присъжда на иновация за съществуващ продукт, така че да се постигне значително подобрение на функционалността и процеса.

 

Основните критерии при избора на иновация включват:

   -  Уместност на ниво ферма;
   -  Намаляване на натоварването и подобрено качество на работата;
   -  Подобрена надеждност в стопанството и в работата.


Представяме Ви първите четири от иновациите.

 

ExactUnload / интелигентна система за автоматично разтоварване за разтоварване според разстоянието (GX)
Производител:
Maschinenfabrik Bernard Krone GmbH & Co. KG
Зала/щанд: 27/E15

Транспортната работа по време на дългите дни, прекарани в жътва, е натоварваща и изисква постоянно внимание, независимо дали става дума за товарене на полето, шофиране или разтоварване. Механизаторът е под особено напрежение, когато е необходимо разтоварване на събрания материал върху възможно най-широка площ в силоза. Това е важно, за да може товарът да бъде бързо разпределен и оптимално уплътнен, следователно така може да се постигне възможно най-добрия резултат от силажиране.

Иновацията гарантира, че дори и неопитните шофьори винаги могат да постигнат добро разпределение. Машината гарантира по-равномерно уплътняване и следователно по-високо качество на силажа. Освен това с ExactUnload се постигат икономии на гориво и време.

 

 

Agro ContiSeal
Производител:
Continental AG
Зала/щанд: 20/A52

Гумите винаги се пукат в най-неподходящия момент и най-грешното място, поне така е в агросектора. Поради размерите и теглото на машините, смяната на гумите на полето води до значително забавяне на производството.

Вискозен полимер от вътрешната страна на селскостопанските гуми запечатва теча в случай, че протекторът е достигнат от чужди тела като пирони или други заострени предмети. Въпреки повредата, машината може да продължи да се управлява и гумата може да бъде ремонтирана или сменена по-късно.

Иновативната система Agro ContiSeal от Continental бележи решаващо по-нататъшно развитие в областта на селскостопанските гуми и има голям принос за осигуряване на надеждност при работа на машините, когато това наистина е важно.

 

 

Показване на риска от уплътняване на почвата с Terranimo
Производител
: Claas KgaA mbH
Зала/щанд: F/P32

Използването на ефективна селскостопанска техника води до повишен риск от уплътняване на почвата. В този процес дълбокото уплътняване, което не може да бъде предотвратено с обичайните методи за обработка на почвата, се увеличава поради значителното нарастване на размерите и теглото на машините през последните няколко десетилетия.

Новата система на Claas показва на механизатора на техниката колко голям е рискът от уплътняване при текущите работни условия директно на терминала в кабината. За да изчисли това, Claas свързва информацията, предоставена от системата CEMOS с Terranimo - инструмент, използван за симулиране на натоварване на почвата и товароносимост, който е признат в цяла Европа.

Благодарение на тази превантивна поддръжка на водача, индикаторът на риска от уплътняване на почвата Claas Terranimo на терминала позволява избягване на вредното уплътняване и свързаните с него отрицателни ефекти върху здравето на почвата.

 

 

Автоматична система за изсмукване на прах
Производител:
AGCO GmbH - Fendt
Зала/щанд: 20/A14

Селскостопанските машини са изложени на особено прашна среда, поради което са необходими здрави и високоефективни филтърни системи, които съчетават висока степен на разделяне и дълъг експлоатационен живот за почистване на въздуха при горене на двигателя. Особено големи натоварвания от прах възникват при работа по време на сухи фази, т.е. особено при жътва. В този случай междинното почистване на въздушния филтър гарантира, че няма да настъпи спад в производителността или повишен разход на гориво поради недостатъчно всмукване на въздух в двигателя.

Със своята автоматична система за изсмукване на прах Fendt представи уникално решение. То разпознава нивото на замърсяване на въздушния филтър по време на работа или шофиране и го почиства напълно автоматично, без да се налага да се отстранява. С два кратки, но мощни импулса на налягане от вътрешната страна на въздушния филтър се постига изтласкване навън. Прахът, който се е отложил върху повърхността на филтъра, се разхлабва и изсмуква от корпуса едновременно с помощта на вакуум. Вакуумът се създава преди хидростатично задвижвания вентилатор за охлаждане на въздуха, чиято скорост на въртене временно се увеличава. Импулсът на налягане идва от отделен резервоар за сгъстен въздух, който се пълни с въздух при налягане 12 бара от компресора. Автоматичните интервали на почистване се задействат веднага щом вакуумът във всмукателната система падне под гранична стойност поради повишеното замърсяване. Системата функционира при всякакви работни условия, включително пълно натоварване.

Коментари
Sam William
на 26.01.2022 7:55
The guys really do deserve medals for their hard work. Same goes for the guys at <a href="https://gtaimetal.com/">CNC parts suppliers</a> for their hardwork.
Добави коментар