Cirrus 4003-2 и Cirrus 4003-2C са новите модели от Amazone, изцяло сертифицирани по AEF

Cirrus 4003-2 и Cirrus 4003-2C са новите модели от Amazone, изцяло сертифицирани по AEF
С новите модели Cirrus 4003-2 и 4003-2C Amazone разшири гамата на своите прикачни сеитбени комбинации Cirrus с две допълнителни сгъваеми машини. Двата модела са съвместими с ISOBUS и са изцяло сертифицирани по AEF. Имат работна широчина 4 м и транспортна широчина 3 м, различават се по бункерите за зърно. Cirrus 4003-2 има отворен единичен бункер 3 600 л, докато 4003-2C е снабден със затворен двоен бункер под налягане 4 000 л. Той е разделен в съотношение 60 на 40 и по този начин предлага освен сеитба само на една житна култура две алтернативни възможности: по метода Single-Shoot могат да се сеят или два различни вида семена или семе заедно с тор. 
 
Двойният бункер под налягане е идеален например за сеитба на смески от междинни култури, които при транспорт в един бункер лесно биха могли да се смесят. И директното дозиране на стартово наторяване към сеитбата може да помогне за ускоряване на растежа. По този начин преди всичко в региони с климатично обусловен кратък вегетационен период могат да се създадат по-добри стартови условия за пролетници. 
 
Новите сеитбени комбинации представляват интерес предимно за средно големи предприятия, които освен необходимостта от възможно по-висока действена сила при сеитбата, имат дълги транспортни отстояния с пълен бункер за семена. Тракторите, използвани за сеитба при тези предприятия, с мощност между 170 и 200 к. с., са идеални за работа с Cirrus 4003-2 и 4003-2C. 
 
 
Благодарение на гумите Matrix двете машини могат да бъдат транспортирани с до 40 км/ч, дори с пълен бункер. По този начин придвижването освен бързо, е и в рамките на законовите норми.
 
И от селскостопанска гледна точка гумите Matrix имат предимства. Освен утъпкване почвата на ивици, благодарение на своя специален профил, те създават голям дял фина пръст. Това са две важни предпоставки за оптималното покълване на семената. Освен това гумите Matrix имат добро собствено задвижване. Като алтернатива на гумите Matrix двата модела Cirrus могат да се снабдят и с по-евтините гуми AS.
 
За по-бързото и удобно пълнене с BigBags или Sackware Cirrus 4003-2C е снабден серийно със странична сгъваема стълба за пълнене. За 4003-2 стълбата за пълнене се предлага като допълнително приспособление. Освен това двете машини могат да бъдат снабдени с хидравличен шнек за пълнене. 
 
Друго допълнително приспособление е пакетът Comfort с TwinTerminal 3.0. С него бързо, прецизно и удобно може да се извършат предварителното дозиране, калибрирането и изпразването на остатъчните количества. По този начин на водача се спестява многократното слизане и качване от/в трактора.
 
 
Всички продукти на AMAZONE може да намерите при официалния вносител на марката за България фирма Рапид КБ ООД, тел. 02-400-80-10, www.claas.bg.
 
 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!