CLAAS - LEGO-трактор, изработен от 800 000 части

CLAAS - LEGO-трактор, изработен от 800 000 части
Първият френски Музей за земеделието, Musée du Compa, има нов основен експонат: трактор CLAAS в оригинални размери, построен от конструктор LEGO. ARION 460 PANORAMIC се състои от почти 800 000 части, изграждащи 388 различни компонента. Гигантската задача по сглобяването е била поверена на единствения сертифициран от LEGO човек във Франция, от компанията Sarl ERC Briques, и е отнела повече от 3 500 работни часа.
 
Тежащият 3,5 т LEGO-трактор CLAAS е абсолютен уникат и е наречен “TractoBrick“. Отредено му е заслужено място в голямата зала с машини на музея, непосредствено до почти дузина други истински трактори, отразяващи историята на механизацията в земеделието. 
 
 
Идеята за проекта е инциирана от самия Musée du Compa. Нова, постоянна експозиция се е нуждаела от талисман и „TractoBrick” отговарял точно на заданието. Музеят, който е известен със своите първокласни експозиции, е разположен в Chartres, на около 80 км от Париж. Той разкрива историята на земеделието и на земеделското инженерство и привлича повече от 50 000 посетители годишно.
 
Проектът е финансиран от публични и частни организации, включително и от компанията CLAAS – Франция. Допълнително е била инициирана кампания за набиране на средства, която е надминала значително предварителните очаквания. Благодарение на това, Musée du Compa организира маратон по програмирането му от 2 до 4 декември 2016 г. За 48 часа софтуерни разработчици се опитваха да вдъхнат „цифров“ живот на “TractoBrick”.
 
„TractoBrick” е изложен не само в Musée du Compa, но и на френския фестивал за млади фермери, Terres de Jim, през септември, както и в централния офис на CLAAS в Harsewinkel (Германия) през следващите месеци.
 
Всички продукти на CLAAS може да намерите при официалния представител на марката за България, фирма РАПИД КБ ООД, тел. 02/400-80-10, www.claas.bg.
Добави коментар