CLAAS LEXION 600 гарантира перфектно управление на сламата при всякакви условия

CLAAS LEXION 600 гарантира перфектно управление на сламата при всякакви условия
CLAAS преработиха доказалата се от много години серия LEXION 600 и вече предлага новите модели с допълнителни качествени екстри. Към тях спадат двигатели Mercedes-Benz за всички модели, нова сламорезачка, механичен радиален разпределител и CEMOS AUTOMATIC функциите AUTO SLOPE и AUTO CLEANING.
 
Серия LEXION 670 – 620 включва три 6-сламотръсни машини  с ширина на барабана 1700 мм и два 5-сламотръсни модела с ширина на барабана 1420 мм. Моделите 670 и 630 са налични и във вариант MONTANA с механизъм за изравняване по склон.
 
Висока производителност с малък разход
Всички нови модели LEXION 600 са снабдени с двигатели Mercedes-Benz, които се отличават с оптимална мощност и нисък разход на гориво. 6-цилиндровите двигатели имат работен обем 7,7 л; при по-големите модели LEXION 660 и 670 имаме 10,7 л работен обем и мощност 408 к. с. съотв. 435 к. с. 
 
 
10,7-литровите двигатели на моделите 670 и 660 освен това са снабдени с охладителна уредба CLAAS DYNAMIC COOLING, с която разполагат и всички модели CLAAS LEXION 700. Вградената зад двигателя уредба автоматично напасва степента на охлаждане на мотора към съответните нужди и така работи изключително икономично по отношение разхода на гориво. Освен това специален въздухопровод намалява образуването на прах. Въздухът се поема отгоре през охладителя и се отвежда напред към двигателя и настрани надолу. По този начин, в комбинация с автоматичното изсмукване на прах, системата DYNAMIC COOLING дава възможност за значително по-дълги интервали на почистване.
 
Перфектно управление на сламата при всякакви условия 
Уголеменият 50 мм корпус на новата сламорезачка гарантира оптимално качество на разпределянето на нарязаната слама. Благодарение на по-големия диаметър наситнената слама се ускорява по-бързо и по-добре. Възможността за управление на контраножовете и фрикционната планка в сламорезачката от кабината, предоставя по-голям комфорт на водача. Също и трансформирането от косачка-редополагачка в сламорезачка при всички нови модели LEXION 600 може да се извърши с едно натискане на копчето в кабината.
 
 
Освен това новите модели LEXION 670, 660 и 650 се предлагат опционално с нов радиален разпределител, който се задвижва механично и се отличава с особена предавателна сила. Освен по-ниския разход на гориво, механичното задвижване гарантира и постоянни обороти на ускорителните ротори, така че при всички условия имаме равномерно разпределение на сламата. Новият радиален разпределител е комбиниран с напасване посоката на изхвърляне. То коригира автоматично разпределението на сламата при неблагоприятни условия като страничен вятър или жътва по склонове.
 
 
Чисто зърно при всякакъв терен  
Системата CLAAS AUTO SLOPE при серията LEXION 600 гарантира дори при неравен терен оптимална чистота на зърното и минимални загуби. AUTO SLOPE управлява оборотите на вентилатора автоматично и постоянно ги напасва към наклона на комбайна в полето. По такъв начин при изкачване въздушната струя автоматично се намалява, за да се избегнат загуби. При спускане оборотите се увеличават, за да се осигури необходимата чистота.
 
 
Друго улеснение за водача и оптимална чистота на зърното предлага и AUTO CLEANING, познат от серията LEXION 700. Освен оборотите на вентилатора, системата напълно автоматично управлява отварянето на горното и долното сито. За това служат множество сензори, регистриращи постоянно най-различни стойности на комбайна и с точност до секундата напасват настройките към актуалните дадености. 
 
LEXION 660 за пръв път с ходов механизъм TERRA TRAC  
След LEXION 670, сега CLAAS предлага модела LEXION 660 за пръв път с щадящия почвата гъсеничен ходов механизъм TERRA TRAC. Задвижващото колело, ходовото колело и опорните ролки на ходовия механизъм са с хидропневматично окачване и така осигуряват оптимален комфорт при движение. С широките 635 мм транспортни ленти общата широчина на комбайна остава под 3,49 м.
 
 
Всички нови модели от серията LEXION 600 ще могат да се поръчват от средата на 2017 год. 
 
Комбайните LEXION 600, както и всички останали продукти на CLAAS, може да закупите от официалния вносител на марката за България фирма Рапид КБ ООД, www.claas.bg, тел. 02/400-80-10. 

 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!